torstai 8. maaliskuuta 2012

[136.] ja taas kipeänä!

  Kuva viime viikon torstailta; loppukäynnit tiellä ja puista putoava lumi sai herran ihan hämilleen!



Tämä on nyt 4 kerta reilu kuukauden sisään kun olen kipeänä. Ei yhtään kiva juttu, koko ajan paleltaa ja ruokahalu on ihan olematon :(

Eilenhän vuokraaja kävi viimeistä kertaa ratsastamassa Peksulla. Ihan haikea fiilis tuli tänään kun vihosta luin vuokraajan viimeiset terveiset meille. No, nyt olen sitten yksin vastuussa Peksun liikuttamisesta ja siitä tulee rankkaa! Kouluvuosi alkaa olla pikkuhiljaa lopuillaan, ja ensimmäinen tenttti on jo ensiviikolla! Ja töissäkin täytyisi ehtiä käymään niin paljon kuin vain on mahdollista, kun he tarvitsevat minua siellä. Niin, ja Peksullehan ei sitten voi niitä vapaapäiviä antaa oikeastaan ollenkaan... :D



 Kuva viime viikon torstailta kun juoksutin Peksua; chambon viritetty loimivyöhön.


Tänään oli nätti ilma, joten jaksoin kuitenkin lähteä ratsastamaan, mutta toppauduin oikein kunnolla: toppi, pitkähihainen, 2 fleeceä, toppaliivi ja paksu toppatakki. Pakkastahan ei ollut paljoa, mutta niin kuin aikaisemmin kerroin niin olen taas kipeänä. Karvaromaani Peksulle selkään ja ei muuta kuin "maastoilemaan" eli kävelemään tielle. Tiistaina käytiin toisessa suunnassa, joka ei ole pelkästään yhtä ja samaa tietä. Tänään mentiin kuitenkin "tylsempää reittiä", koska sillä matkalla paistoi enemmän aurinko.

Peksuhan on todella maastovarma heppa varsinkin yksin. Aina kävellään pitkin ohjin ja tämä ei jaksa säikkyillä. Kaverin kanssa herra innostuu, joten reippaammat maastolenkit menemmekin mieluummin yksin. No tänään tapamme mukaisesti käveltiin junaradan vieressa ja takaa tuli juna. Peksu oli alkuun todella nätisti, mutta yhtäkkiä keksi pukittaa ja lähteä laukkaamaan eteenpäin siinä jäisellä tiellä. Ja juuri silloin kun ollaan ilman satulaa ja vielä pitkät ohjat... Keräsin ohjat nopeasti ja Peksu kyllä hidasti, mutta jäi sitten hetkeksi laukkailemaan lähes paikalleen eikä olisi halunnu rauhoittua.

Hieman olin ihmeissäni mikä herraa vaivaa ja tämän jälkeen otettiinkin sitten väistöjä tiellä puolelta toiselle. Kun tultiin takaisin tallille päin, niin taas tuli juna. Tällä kertaa edestä päin ja sitten alkoi keuliminen. Onneksi Peksu on huono pystyyn hyppijä ja pysyin kyydissä. Ylös-alas-ylös-alas mentiin vaikka kuinka kauan kunnes herra suostui rauhottumaan ja päästiin jatkamaan matkaa. Ja nyt onneksi täysin ongelmitta tallille asti! :)



  Kuva viime viikon torstailta; loppukäynnit tiellä ja puista putoava lumi sai herran ihan hämilleen!



 Tässä kuva sisäloimesta, johon lisäsin sen karvan suojaamaan säkää hiertymiseltä! :)


Huomenna pakko jaksaa mennä töihin ja Peksulla onkin kävelytyskone päivä. Jos sen verran saisi lepäiltyä, että lauantaina jaksaisi taas mennä selkään kun tällä nämä kevyet päivät  alkavat jo näkymään...

Eilen kävin muuten siskon asiakkaana ja hän leikkasi hiukseni. Ja kun oli vapaa tallilta niin ehdin myös kotona tekemään vielä paljon rästiin jääneitä juttuja. Siivosin, tein koulujuttuja, varasin Peksulle kengittäjän ja tallipaikka-asiatkin alkavat selviämään. Tänään illalla olisi tarkoituksena jatkaa projektia, joka jäi eilen kesken. Siitä kuva alla :)



Ostin Peksulle hetken aikaa sitten mustan Equilinen kouluhuovan. Tässä postauksessa kuva huovasta! Ensin mielestäni pelkkä musta oli kiva, mutta päädyin kuitenkin lisäämään siihen itse kantit. Tuossa pieni kuva milta näyttää nyt, mutta valmiina paljastan sitten enemmän! ;)

7 kommenttia:

  1. Meillä kun onneks noi hepat on yhdessä isossa tarhassa jossa on vaihtelevaa maastoa! Pääsee siellä liikkummaan yhessä ja eikä aina tarvii huolehtia vaikkei ratsastamaan kerkeiskään!

    Tee äkkiä toi huopa valmiiksi haluun jo nähdä lopputuloksen!! :)

    Niin ja muuten tosi siistin näkönen toi loimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuullostaa kivalle tuo teidän hevosten tarhaus! :)

      Tota huopaa on kiva tehdä vaikka telkkaria katsellessa.

      Poista
  2. Meidän vuokraaja lopetti myös tossa jokin aika sitten ja pari kertaa olen ollut ihan kusessa hevosen liikutuksen kanssa, kun en itse ehdi millään joka päivä :/ Toivottavasti teidän asiat nyt selviää kaikin puolin :)

    Aika paljon halvemmaksi taisi tulla ostaa kokomusta Equiline ja ommella siihen itse nuo kantit? Ainakin mitä olen katsellut niin kantilliset maksaa ihan hunajaa...

    Paranemiset sinne! Mä täällä vieläkin oon kamalassa räkätaudissa ja yskässä, kuume on onneksi jo laskenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vuokraajat on niin käteviä! Tietää edes yhden tai pari vapaapäivää saavansa itselleen ja sitten jos itse sairastuu tms. niin on aina joku kuka hoitaa hevosen!

      Uuden ostin yksityiseltä, samoin kuin sen Botin ja tuolla oli hintaa 40e :)

      Paranemiset myös sinne! Koita tervehtyä, ettei herra täysiverinen vain pääse liian helpolla ;)

      Poista
  3. Voisitko tehdä oman osion vaikka johkin postaukseen siitä, kuinka tuo kantin ompeleminen oikein käy ja mistä sen hankit ym... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoituksena on tehdä postaus tuosta huovasta kunhan saan sen valmiiksi. Eli seuraileppa blogia =)

      Poista
  4. Kiva homma, jään seurailemaan :-)

    VastaaPoista