tiistai 20. maaliskuuta 2012

[139.] huonoja uutisia

Heippa taas kaikille! :)

En ole millään ehtinyt postailemaan, koska on ollut mahdoton kiire. Töitä ja koulussa tentti, työhaastattelu ruotsiksi, yritysvierailu, raporttien kirjoittelua, läksyjä ymsyms... Kaiken päälle päivittäinen hevosenhoito, kun sitä vuokraajaa ei ole. Ja on vielä ollut ikäviä asioita mielessä, joten postailu on yksinkertaisesti jäänyt.

Anonyymi oli käynyt kommentoimassa näin:
Voisitko päivittää vähän useammin blogiasi? =) Voisit myös kertoa teidän tallipaikkasuunnitelmista, kun niistä siinä yhdessä postauksessa puhuit. Lukijoita sinulla on niin paljon että tuskin he haluavat vain tyhjää sivua ja vanhoja postauksia tuijottaa! hophop, lukijat odottavat.

Lukijoitahan blogilla on paljon sekä anonyymejä vierailijoita turhankin paljon. Jotenkin ei ole vain intoa postailla, koska useimmat ovat vain kiinnostuneita "kyyläämään" tekemisiämme. Kaipailisin enemmän aktiivisuutta kommenteissa ja tykkäyksissä kun ne antavat intoa postailla ja parannella blogia. Sitten tiedän mistä tykkäätte ja mistä ette, ja toivepostauksille saa esitellä aiheita! Olen siis harkinnut blogin sulkemista vain valituille lukijoille (100lukijaa maksimi) ja olisi mukavaa saada sellainen porukka kasaan, että oppisin myös tuntemaan teitä lukijoitani! :)

Ja se asia, mikä näitä useimpia, tuttuja ja tuntemattomia, kiinnostaa niin meillä ei ole vielä tallipaikkaa!

Pahoittelut tästä niille mukaville lukijoille, jotka ovat liittyneet lukijoiksi ja antavat mielipiteitä kommentein ja tykkäyksin...


Mutta sitten varsinaiseen postaukseen!

Perjantaina oli töissä melkoinen päivä ja en olisi jaksanut millään lähteä tallille. No kuitenkin päätin sitten mennä kevyesti Peksun kanssa kapealle hiekkatielle kävelemään ilman satulaa. Ensin tuli auto vastaan, joka ajoi kovaa ja heitti loskat päällemme. Peksu vähän säikähti, mutta jatkettiin matkaa. Toisen auton lähestyessä pysähdyttiin odottamaan tien reunaan. Kun auto oli melkein kohdalla, niin yhtäkkiä Peksun ojanpuoleinen etu tai takajalka upposi ojaan, jonka jälkeen Peksu oli etupolvillaan maassa poikittain tiellä. Auto ei ehtinyt jarruttaa enää, mutta Peksu sai kuitenkin noustua nopeasti ylös juuri ennen kuin auto olisi törmännyt meihin. Peksu kuitenkin kaatui uudestaan polvilleen ja löi päänsä meitä ohittavaan autoon. Kuului kauhea kolahdus, mutta Peksu selvisi taas ylös ja hieman oli ihmeissään ja katseli ympärilleen. Autoilija pysähtyi kysymään vointiamme ja jatkoi sitten matkaa. Peksu käveli hyvin ja vaikutti normaalilta, vaikkakin jännittyneeltä, joten jatkoimme kävelyä.

Luulin, että selvisimme tilanteesta isolla säikähdyksellä, mutta toisin kävikin. Lauantaina kun tulin päivällä tallille, niin huomasin Peksun oikean etujalan turvonneen paljonkin ja se oli kova. Jalka oli kuuma ja turvonnut erityisesti ulkopuolelta vuohisesta ja sen päältä. Muissa jaloissa ei kuitenkaan ollut mitään, eikä Peksu reagoinut pään paineluun. Pisteet kyllä Peksulle, kun osasi olla niin rauhallinen onnettomuudessa, koska siinä olisi voinut käydä todella pahasti!


 Jalka sunnuntaina. Huomattavasti turvonneempi kun vertaa v.e, mutta ei niin pahasti kuin 
oli lauantaina. (Kuvassa näkyy vanha haava, joka ei siis liity tähän tapaukseen) Hitsi, kun en tajunnut vertaukseksi ottaa kuvaa toisesta etujalasta...


Lauantaina kävelytin Peksua ja kylmäsin jalan. Sunnuntaina aamutallin tekijä oli kylmännyt jalkaa ja itse tulin taas illasta kävelyttämään ja kylmäämään. Maanantaina eläinlääkäri tuli katsomaan jalkaa ja samalla myös rokottamaan Peksun, kun herra on nyt pakosta kevyemmällä.

Eläinlääkäri katsoi kentällä Peksua liikkeessä ja tunnusteli jalkaa. Hän sanoi, että ei näyttäisi olevan mitään vakavampaa ja "määräsi" kevyttä liikutusta ja kylmäilyä. Peksu sai myös nyt samalla rokotteen, niin ei tarvitse uudestaan lomailla rokotuksen takia.

Tänään, tiistaina, otin vapaata töistä kun Peksulla oli kengitys. Kengityksen jälkeen käytiin vielä kävelemässä n. 20min ilman satulaa, että Peksu hieman vetristyi. Nyt herra on kyllä saanut paljon huomiota ja rapsutuksia viime päivien aikana, ja tykkää paljon! Back on trackin selänlämmitin on myös ollut ahkerassa käytössä ja varusteet on huollettu kuntoon sillä aikaa kun olen odotellut kylmäystä ja kengitystä ! :)

Ja vielä jotain viimeviikon ostoksia....


Äitillä oli hieroja töiden jälkeen, joten kävin sillä välillä nopeasti pikashoppailukierroksella. Idänratsu ei ollut auki, mutta tuli sitten käytyä Hööksissä ja Jumbossa.


Hööksin alerekistä takkien joukosta löytyi mustat (kuvassa väri vääristynyt, eli oikeasti ovat ihan kiiltävät mustat eivätkä tummanharmaat) kokopaikkaiset CRW:n softshell ratsastushousut. Olivat juuri mulle sopivat ja tälläisiä ei vielä itseltä löydy. Normaalisti 91,50€, mutta nyt -50% alessa 22.80€. Nämä oli pakko ostaa hinnan takia, vaikka olivatkin mulle vähän liian lyhyet :D


Myöhemmin vasta tajusin, että eihän nuo missään -50% alessa olleet, vaan tulivat halvemmaksi! En tiedä oliko väärä % lappu vai väärä hintalappu. No eipä mua haitannut! Housuja olen käyttänyt noin viikon ja olen tykästynyt niihin todella paljon! :) Ihanan lämpimät kun ei tuulikaan mene läpi. Aluksi olivat tosi tönköt ja kiristivät takamuksesta, mutta onneksi ovat nyt muotoutuneet hyvin mulle :)


Kauan on ollut hakusessa uusi satulasaippua. Olen tykännyt Passierin saippuasta, mutta se loppui. Hööksin myyjä suositteli tätä ja 500g(?) purkilla oli hintaa jotain vajaa 15€. On ollut ahkerassa käytössä ja tykkään! Voin suositella tätä! Ei vaahtoa ärsyttävästi liikaa, puhdistaa hyvin, jättää nätin kiillon mutta ei silti tahmaa tai liukasta :)


H&Mltä tarttui mukaan tummansininen neule ja vaalea isohihainen paita, jossa vyötäröllä kiristys.


Viikko sitten sunnuntaina tilattua Hööksin pakettia odotellessa...
HEIPPAHEI!

19 kommenttia:

  1. Auts, teillehän on sattunut ja tapahtunut :s onneksi ei käynyt pahemmin!

    Jos muutat blogin suljetuksi, mä haluan ehdottomasti päästä lukeen teidän kuulumisia! ;)

    VastaaPoista
  2. Melko hurjan näköinen tuo jalka, toivottavasti paranee vikkelästi :)

    VastaaPoista
  3. Mä kanssa haluun lukea jos vaihdat suljetuksi! :o Mutta jeee uus postaus, ja kivat pögät !! en oo ees tajunnu et sul on uudet :D
    ps. eiks se ollu horzen paketti eikä hööksin ! ;)

    VastaaPoista
  4. Munmielestä tää on tosi kiva blogi! :3 Vaikka en lukijana olekkaan, niin seurailen aina välillä teidän menoa. Älä missään nimessä sulje blogia vain tietyille henkilöille :s Ootte kiva pari ja tätä blogia on kiva seurata =))

    VastaaPoista
  5. vähän kivat pökät :D munki pitäs ostella uusia vähitellen köh. On vaa vaikee löytää isolle ahterille hyviä housuja ;) Mut hui toi Peksun jalka :/ noo kyl se siitä tasottuu (:

    VastaaPoista
  6. moi! Vaikka olenkin vain anonyymilukija, niin lupaan olla ahkerampi!!!(= Tee erikoispostaus vaikka teidän satulahuovista? Tai kuvaa videopostaus siun tallipäivästä (vaikka ilman ääniä jos et haluu puhuu) ==)) ?

    VastaaPoista
  7. Pelottava tapahtuma tuo auton kanssa kohtaaminen :o toivottavasti ei jää mitään traumoja tai muuta, paranemisia peksulle!
    Mulla ei oo googletunnusta tai muuta niin luen anonyyminä, toivottavasti et sulje blogiasi! :D

    VastaaPoista
  8. Ihan vahingossa päädyin sun blogia lukemaan, mut ihanaa huomata, että teillä kaikki kunnossa ja Peksu näyttää edelleen voivan hyvin =) Siitä on jo hävettävän kauan aikaa kun oon teitä ollut moikkaamassa, ehdottomasti olis kiva joskus tulla =) Ja tsemppiä sen tallipaikan metsästykseen! Toivottavasti löydätte kivan paikan.

    Peksulle rapsutuksia!

    t. Riikka (ex-vuokraaja :)

    VastaaPoista
  9. koska tulee uusia postauksia? :> Näitä on niiiiiiiiiin kiva lukea<33

    VastaaPoista
  10. ihana blogi!!!!! ootteko jo löytäny tallipaikan???:))))

    VastaaPoista
  11. Minäkin toivoisin ettet sulje blogiasi vain muutamille, sillä minullakaan ei ole tunnusta jolta tätä voisi lukea ja siksi luen anonyyminä.

    Sulla on tosi kiva blogi, täältä saa kivoja ideoita oman hepan kanssa puuhasteluun :) !

    VastaaPoista
  12. Kantsisko joskus oikeasti päivittää tätä blogia....................... ihmettelen että sulla on noinkin paljon lukijoita

    VastaaPoista
  13. tästä blogista on tullut suoraansanottuna ihan paska kun et kirjoita tänne mitään.

    VastaaPoista
  14. Hei haloo ihmiset, minkä takia pitää ilmaista itseään noin ilkeästi? Peukkuja Emmille että kestää teitä. Muutenkin voisitte vähän miettiä, mulle ainakin tuli mieleen, ettei kai oo sattunu mitään, kun ei oo tullu uusia postauksia. Varsinkin kun viimeisin teksti kertoo ikäviä uutisia.

    Ja jos Emmi vielä joskus bloggailua jatkat, niin mielelläni lukisin edelleenkin anonyymisti blogiasi. :) Toivottavasti huonotapaiset anonyymit eivät minulta sitä mahdollisuutta vie. :/

    VastaaPoista
  15. Ootte te susQ ja majj aika erikoisia. Bloggajillako ei saa koskaan mielenkiinto loppua ja olla muuta elämää?! Juuri tuollaisten huutelijoiden takia menee viimeinenkin mielenkiinto blogin pitämiseen.

    VastaaPoista
  16. Tää on niin ihana blogi! =) En ymmärrä miksi jotkut hoputtavat muita just esim. blogin kirjotuksessa! majj ja susQ, toi oli ilkeetä!

    VastaaPoista
  17. Tosi ikävästi kävi.
    Jos suljet blogin vain valituille haluan ehdottomasti oola yks heistä tätä on niin kiva lukea, oon niin huono keksiin ideoita ettei nyt tuu mieleen.
    Tosi ikävästi teille kävi ja toivottavasti löydät tallipaikan.

    VastaaPoista