sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kiropraktikkokäynti

Tänään aamusta 10.30 oli kauan odotettu italialaisen kiropraktikko Geert Meerssemanin vastaanotto läheisellä eläinlääkärin tallilla.

Menin tallille vähän yhdeksän jälkeen. Hain Peksun tarhasta, pesin jalat, harjasin, laitoin villaloimen ja suojat. Äiti ja kaverini tulivat kopin kanssa tallille ja pistivät sinne turvetta ja heinät.



Lastaaminen aloitettiin kymmeneltä, ja tää oli ihan mun eka kerta, vaikka Peksunkin oon omistanu jo yli puolitoista vuotta.. Peksulla on ollut ongelmia lastaamisessa, eikä oikein viihdy kopissa. Käveli sinne kuitenkin tosi nätisti mun perässä heti, mutta jaksoi olla vaan hetken paikallaan. Takapuomia ei oltu ehditty saada kiinni ennenkuin Peksu lähti peruuttamaan. Noo, hevonen pääsi sitten vielä kaiken lisäksi irti ja naru viilsi kivan haavan mun käteen. Peksu jäi seisomaan kopin viereen ihmetellen ja otin sen vaa uudestaan kiinni ja ei muuta kun takaisin koppiin! :D

Matka sujui hyvin kun oli kokenut kuski vielä ajaassa :) Paikan päällä Peksu tuli nätisti ulos kopista! Otettiin suojat pois ja lähdin taluttelemaan Peksua kentälle missä pari muutakin hevosta odotti vuoroaan. Alkuun oli vähän jännää, kun ihan kentän vieressä tarhoissa hepat laukkasi hulluna ympäriinsä. Peksu olisi mielellään ottanut kisaa, mutta rauhoittui kyllä hetken päästä.



Odotellessa otettiin kuvia ja taluttelin Peksua ympäri kenttää. Noin 30 minuutin odottelun jälkeen päästiin sitten sisälle. Hevosesta kysyttiin perustiedot seuraavaa kertaa varten ja mies tutki Peksun selän, takajalat, pään ja kaulaa. Hän sanoi koko ajan jotain numeroja ja kirjaimia ja samalla nainen kirjoitti kaiken ylös Peksun tietoihin.

Sitten mies otti esiin vasaran ja jonkun toisen työkalun, joiden avulla hän naputti Peksun selkää kolmesta eri kohtaa pariin kertaan. Huomasimme, että aluksi Peksu aristi selkää paljonkin, mutta naputtelun jälkeen ei enää aristanut! Sitten mies otti Peksun päästä kiinni ja niksautti sen jotenkin. Voin sanoa, että se oli pelottavan näköistä! Hän laittoi vielä sormet Peksun suuhun, niin että Peksu joutui avaamaan ja venyttämään suutaan oikein kunnolla.

Keskempänä selässä oli vasemmalla puolella kipeä kohta, jonka Meersseman sanoi vaikuttavan hyppäämiseen. Se on tehnyt todella kipeää ja erityisesti esteiltä alas tullessa. Hieman taempana oli molemmilla puolilla samassa kohtaa sanomista, sanoi että tämä kohta on vaikuttanut siihen, että Peksu liikkuu vasempaan kierrokseen huonommin. Ja täysin tottahan se on!

Meersseman puhui koko ajan englantia ja itse kyllä ymmärsin mutta mitään en oikein osannut sanoa takaisin. Hintaa noin 10 minuutin käsittelyllä oli 80€ ja Meersseman suositteli, että tulisimme ensi kerralla uudestaan. Eli noin kuukauden päästä uusinta käsittely ja sen pitäisi riittää Peksulle näihin vaivoihin ellei uusia tule :)

Peksu antoi nätisti tehdä kaikki jutut ja saan kyllä olla ylpeä kun seisoi niin hienosti kiinni paikoillaan! :)



6 kommenttia:

  1. UPEA & SÖPÖ LOIMI <3

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Mun hevonen oli myös Geertin hoidossa viime la ja teki kaikki samat jutut kuin teillekin? Millainen sun hevonen on ollut nyt käsittelyn jälkeen? Antoiko Geert teille ohjeita, että pitäis ottaa rennosti hoidon jälkeen? Entä katsoiko heppaasi liikkeessä?

    Meitä ei siis katsottu liikkeessä, vaikka nettikeskusteluissa on sanottu, että normaalisti katsoo uutta asiakasta aina ensin liikkeessä käytävällä. Geert sanoi meille, että saa liikuttaa heti ihan normaalisti, mutta mun hevonen on ollut oikeasti aika kamala ratsastaa hoidon jälkeen. On todella haluton ja kankea kuin rautakanki. Mietin vaan, että olikohan tuo hoito meille vain huono juttu (mentiin sinne siis toispuoleisuuden takia).

    t. Inka

    http://waldfeevanoveris.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Ohhoh ompa kallis :O Haapanen ottaa tyyliin tunnin käsittelystä saman hinnan plus klinkalle tietty jouduttu maksaa oma hinta mutta huh. Näyttäähän se oikeesti hurjalta mut kyl nopeesti huomaa kans et hevonenki rentoutuu käsittelyssä (:

    - Tinttu

    http://puskaponi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Inksu - Ei sanottu mitään liikutuksesta ja itse liikutin jo vähän heti samana päivänä. Silloin oli laiska ja haluton liikkumaan. Eilen Peksu oli vain kävelytyskoneessa ja tänään ratsastin. Viskoi päätä todella(!) paljon, mitä ei mun kanssa ole varmaa vuoteen tehnyt noissa määrin. Tuntuin kyllä muuten ihan hyvälle ratsastaa. Ja kokeilin selkää ja painoin oikein kunnolla, eikä aristanut! Aristi siis ennen käsittelyä.

    Huomenna vuokraaja käy, mutta ajattelin juoksuttaa torstaina/perjantaina ja katsoa miten liikkuu nyt käynnin jälkeen. Täältä voit lukea sitten kommenttia!

    Eikä meilläkään katsonut hevosta liikkeessä, mitä olisin kyllä toivonut! Toivottavasti käsittely ei saanut hepallasi mitään pahaa aikaiseksi :(

    Tinttu - Kallista puuhaa tää on kyllä! Itse en asiakaspalvelu kokemuksieni perusteella Ismolle veisi, vaikka ei sitä varsinaista omaa kokemusta tälläisistä hoidoista olekkan :p

    VastaaPoista
  5. Me ollaan pari kertaa käyty Geertillä, eikä oo ikinä liikkeessä katsottu. Vaikka käsittely on lyhyt, oon ollut tyytyväinen tuloksiin. Heppa on ollut ihan normaali ratsastaa hoidon jälkeisenä päivänä, ehkä vähän normaalia taipuisampi. (:

    VastaaPoista