perjantai 21. lokakuuta 2011

operaatio klippaus

Tänä talvena päätin sitten vihdoinkin klipata Peksun. Vaikka onkin täykkäri, eikä kasvata mitään kauhean paksua karvaa, niin halusin silti klipata. Kyselin klippaajilta hintoja ja halvimmillaan olisin saanut 60€. Opiskelijabudjetin takia päätin kuitenkin reippaana tyttönä klipata itse.

Ja uskokaa tai älkää, mulla ei ollut hajuakaan miten hevonen klipataan :D Noo, tuumasta toimeen sitten! Ensin piti vuokrata klipperi, mutta päädyin kuitenkin ostamaan oman koneen. Halusin mahdollisimman halvalla jonkun johdollisen, ja Prismasta löytyi hintaan 19,90€!

OBH Nordica attraxion easy trim


Tallille menin aamupäivästä, kun oli koulusta vapaa. Toivoin, että saisin olla ihan rauhassa yksin ja niin saikin olla. Otin Peksun käytävälle ja harjasin sen. Sitten piirsin liidulla rajat ja se oli vaikeeta! Meni hermot, kun en saanut aikaiseksi mieleistä. Päätin sitten, että ihan sama kuinka rumalta näyttää ja kuinka erilainen on eri puolilta, kunhan on käytännöllinen! :D

Luulin, että Peksu ei anna klipata ja sekoaa täysin. Mutta toisin kävi! Herra seisoi hienosti käytävällä ja vielä vapaana :D Silmät kiinni nautiskeli :) Kaulassa oli pari vähän herkempää kohtaa, mutta muuten meni hyvin. Kun kaula oli klipattu, heitin Peksulle maahan heinään niin sai syödä samalla kuin klippasin loppuun.

Kone toimi yllättävän hyvin. Takajaloissa ja mahan alla oli pari paksumpaa kohtaa, jolloin joudun vetämään useamman kerran kun kone meinasi hyytyä.

HUOM! En kuitenkaan ala suosittelemaan kyseistä konetta hevosen klippaamiseen! Vie pirusti aikaa kun on niin kapea terä ja Peksulla on oikeasti ohutta karvaa! Joillain voi toimia, mutta useimpien meidän tallin puoliveristenkään karvaan en tätä lähtisi kokeilemaan.

Aikaa meni noin 3 tuntia, mutta siistin myös harjan, hännän ja karvat päästä :) Otin kuvia ja klippauksen jälkeen ratsastin perus koulujuttuja hetken aikaa. Ratsastuksen jälkeen takasten kylmäys ja ulos Peksu sai päälleen fleecevuorellisen highneck sadeloimen ja alla 150g tallitoppis!





2 kommenttia:

  1. Olin itse vähän aika sitten saman pulman edessä - klipperit/klippaamiset kalliitat ja no money. :D

    Jos kaipaat opiskelijabudjettiin sopivaa suositusta, niin ostin juuri itselleni Moser Rex-nimisen trimmerin. Maksoi findogs.fi-sivuilla vain 63e, ja sillä leikkautui paksu talvikarva kuin unelma :) Vuoden takuukin ja on kehuttu kestäväksi kaikkialla, sillä ajattelin tulevaisuudessa klipata koko kropan, vaikka vähän aikaa meniski!

    VastaaPoista
  2. Minna - paljon kiitoksia vinkistä!! Itse olen myös kuullut paljon hyvää koirien trimmereistä ja ajattelinkin ensin ostaa sellaisen. Laiskuus voitti ja kävelin kauppaan ostamaan halvimman kotiparturin :p Mutta tuon ostan kyllä sitten seuraavaksi! :)

    VastaaPoista