keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Ensimmäinen valmennus

Tänään oli ihan eka valmennus ikinä Peksun kanssa. Meillä on ollut vähän vastoinkäymisiä ja heppa on seisonut kesällä pari kuukautta kun kengät ei ole pysynyt jalassa. Sitten oli klinikkareissu kun alkoi ontumaan jaja... No nyt kuitenkin ollaan päästy tekemään jo vaikka mitä ja kuntokin alkaa Peksulla olla jo ihan hyvä niin kehtasi valmentajan pyytää :D

En mennyt kouluunkaan tänään kun olen vähän kipeänä, onneksi en kuitenkaan niin pahasti että toi valmennus olisi pitänyt perua. Aamusta asti mua jännitti tosi paljon, vaikka tuttu ope olikin. Kerran tämän Mariannan tunnilla olin ollut, hänen omalla hevosellaan. Vaikka siitä on kauan aikaa, niin muistin kyllä millaista rääkkiä se silloin oli! Tosi tiukka, mutta osaa myös kehua.

Ensin mulla oli kotona kauheasti aikaa ja aloin siivoamaan, mutta yhtäkkiä kello olikin jo tosi paljon ja tuli kiire tallille. Onneksi Peksulla oli loimi ulkona niin ei mennyt kauan harjaamiseen. Sitten vaan kamat päälle ja kentälle. Ehdin kävellä 10min ja tehdä vähän käynnissä jotain juttuja kunnes Marianna tuli.

Mun istunta on mennyt tosi huonoks ja aloitettiinkin ihan paikallaan jalkojen asennosta. Rentoutettiin nilkkoja ja laitto jalan oikeelle kohdalle oikeeseen asentoon. Mulla on vähän paha tapa ratsastaa nykyään lyhyillä jalustimilla, mutta mulla on perustelu tähän! :D Kengät on niin kuluneet pohjasta, ja ei tälläseen 39 jalkaan löydy siroja kenkiä joissa nilkkaosa on kapea. Siis koko ajan etsin uusia kenkiä, mutta siihen asti pitää mennä lyhyemmällä, että saa vähän jotain tukea. Okei, tosi huono syy!

No sitten tehtiin käynnissä ja ravissa erilaisia istuntaharjoituksia. Esimerkiksi sellaista valssiravia(?), että kevennettiin 2 ylhäällä ja 1 alhaalla. Ja toisessa harjoituksessa piti olla D-kirjaimen muotoinen osittain etukaaren päällä ja sitten istua tosi pieneksi hetkeksi penkkiin ja nopeasti ylös ja takaisin D-kirjaimen muotoon. Aluksi noi oli oikeesti haastavia, mutta lopuksi alkoi sujua. Koko ajan sai nauraa ja epäonnistumiset ei haitannu, ja ei se ollukkaa niin kauheaa!

Peksu "alkeisheppa" meni tosi nätisti ympyrällä pitkin ohjin käynnissä ja ravissa, eipä sitä tarvinnu onneks ohjata melkein ollenkaan niin sain keskittyä ite niihin harjotuksiin :)

Lopuksi otettiin sitten, koko kentän ollessa käytössä, vähän ravia ja laukkaa. Peksu oli tosi rento ja tykkäs kun ei tarvinnu kauheesti tehdä mitään erikoista. Loppujen lopuks molemmilla meillä oli kivaa :) Ja valmennus oli tooosi hyödyllinen, vaikka musta tuntukin koko ajan, että se oikea nilkkojen asento oli ihan väärä.

KUVA on vanha, mutta siitä näette hyvin miten mun jalat on ihan väärin. Ja söpöä kun noi chapsit valuu, on muuten paljon paremmat ne saappaanvarret! Ja noi kädet... On tää niin noloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti