perjantai 29. lokakuuta 2010

operaatio kenkien kavennus

Mun pohkeen ympärys on jotain reilu 30cm ja jalka kokoa 39, arvatkaa vaan löytyykö tälläsiin jalkoihin kenkiä... Yhetkään ratsastussaappaat ei ole sopivat, vaikka oon kokeillu myös kapealle pohkeelle tehtyjä. Mittatilaus saappaat olis taas niin kalliit, että ostin saappaanvarret, kokoa xs, lyhyet mutta hintaa oli 40€ (normaalisti 60€).

Asiaan... Ostin Prahasta mokkaset bootsit. Varsi oli tosi ohutta kangasta ja ajattelin sitten, että kavennan kotona ne ihan vaan ompelukoneella.




Mun ompelukone ei siis todellakaan ole mikään kummoinen, eikä tarvikkeetkaan, mutta hyvin näillä kaventaa housut ja paidat! Ensimmäistä kertaa kokeilin siis kaventaa kenkiä. Ja mullahan ei ole kokemusta ompelukoneen käytöstä kuin koulun kässäntunneilta :D




Näissä kahdessa kuvassa siis näkyy kengät kaventamattomana. On isot, varsinkin ylhäältä! Valuvat meinaan ärsyttävästi.




Toisen sain kavennettua (kuvassa oikeanpuoleinen), tyytyväinen olen lopputulokseen. Tuosta vasemmanpuoleisesta kengästä (eli oikea jalassa) pitää tehdä vielä vähän kapeampi koska pohkeenikin ovat erikokoiset.



Tässä nyt näkyy sitten lopputulos! Hyvät on, ja sopivan "ruttuiset" edelleen. Nätimmät on tuollaisina makkaraisina kuin täysin kireinä. Ja varmaan näyttäisikin tyhmältä jos olisi ihan kireät. Eivät muuten valu yhtään! Alle vielä pitää hommata säärystimet ettei jalat jäädy talvella. Tykkään! (Pahoittelen huonoa kuvaa, on otettu peilin kautta kun en muuten saanut näkymään.)

Tarkoituksena olisi vielä lähteä käymään virossa jos vaikka löytyisi sieltä valmiiksi sopivat kengät! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti