tiistai 8. marraskuuta 2011

voiko enää enempää ärsyttää?

 Heti ensiksi pahoittelut siitä, että mulla ei ole ollut teille oikein mitään kuvia! Sentään lauantailta on video :) Mutta kun pimeä tulee niin nopeasti niin kuvaaminen onnistuu lähinnä viikonloppuisin. Ja teitä tuskimpa joka päivä kiinnostaa katsoa Peksun pääkuvia tallista.. No sen voin luvata, että viikonlopun kisoista saatte PALJON kuvia ja toivottavasti myös videota! :)

Tänään EI ollut ollenkaan hyvä päivä :( En nyt kamalasti viitsisi tänne avautua, mutta kyllä joskus mietityttää että mitä muiden ihmisten päässä liikkuu kun pitää käyttäytyä sillä tavalla.. En tajua mitä olen tehnyt, että pitää käyttäytyä niin törkeästi ja ilkeästi.. Noh, tallille päästyä ajattelin, että, kuten tavallisesti, paha mieli häviää. No huomasin sitten, että huomiselle on laitettu estevalmennus 15.30, jonka piti olla ensin tiistaina ja sitten perjantaina ja nyt onkin keskiviikkona. Mulla itelläni on kouluvalmennus ja kentälle pitää ehtiä verkkaamaan 16.00. Tallilla oon 15.40 aikaisintaan, ja 20min pitäisi ehtiä vaihtaa omat vaatteet, hakea heppa tarhasta, pestä jalat, harjata ja laittaa kamat ja nyt vielä kaiken lisäksi siivota esteet kentältä. Ja olisi kiva edes vähän siistiltä näyttää valmennuksessa, eikä siltä että edes jalkoja en ehtinyt pestä tai saati harjata hevosta... Kyllä ketuttaa!!!!

Ja eilen mun ei pitänyt mennä ollenkaan tallille, kun oli töitä. Sovittiin, että hevonen menee kävelytyskoneeseen ja silloin myös tallityöntekijä tekee ruuat. Peksu saa monesta eri purkista ruokaa ja olen pyytänyt että laitetaan pellavan lisäksi MSM ja muuta 1000lisäravinnetta ei tarvitse laittaa. Halusin kuitenkin illalla mennä vielä vähän vaille 8 moikkaamaan Peksua ja iloiseksi ylläriksi huomasin, ettei pellavakauhaa oltu tehty... "Pääruoka" joka on 0,5l turvotettua melassia, 0,5l peacemakeria ja 1dl kivennäistä + 2litraa vettä näytti lähinnä siltä että melassia oli reilusti yli litra liikaa ja koko mömmö oli ihan kovaa. Ei siinä mitään, mutta Peksulla oli kesällä ruokatorven tukos ja en halua edes ajatella mitä olisi käynyt jos sen kovan + puoliturvonneen ruuan olisi hotkiva hevoseni saanut illalla...

Ja tänään Peksu olikin sitten täysi idiootti. Käytävältä lähti kävelemään karkuun vaikka aina ennen on seisonut paikallaan, kentällä pelleili eikä kuunnellut ollenkaan. Pää heilui sinne tänne, puri kuolaimeen kiinni ja kiihdytteli. Pari kertaa jouduin ihan kunnolla suuttumaan :( Alkuverkoissa oli kiva ja varsinkin laukassa TODELLA upea! Sitten kun ruvettiin hommiin ja treenaamaan koulurataa niin hevonen muuttui täysin. Taistelujen jälkeen Peksu kulki hetken edes jotenkin siedettävästi ja lopetettiin hyvän kohtaan :) Hikosi hieman ja fullneck fleecen kanssa kunnon pitkät loppukäynnit! Karsinassa oli taas mukava hoitaa ja niin jätin Peksun hyvillä mielin syömään iltaheiniään :)

Ja pistetään nyt vielä huippulaatuinen kuva, tänään otettu. Tältä näyttää jalat kuin Peksu oli laitettu ihan väärään tarhaan ja vielä pelkkä vuoreton sadeloimi päällä (ja Peksuhan on klipattu...) Oma tarha on kuivempi ja huomasin kyllä jalkojen turvotuksesta..

Mulla on siis ollut todella huono päivä tänään ja huomisesta tulee todella kiireinen. Teidän ihanat kommentit kyllä piristi päivää, kiitos niistä! :) Nyt suihkuun ja katsomaan telkkaria! Heippa hei! :)

Ja kertokaa ihmeessä, että onko jollain voinut olla vielä huonompi päivä kuin minulla! :D

6 kommenttia:

  1. Jos yhtään lohduttaa, meilläkin jalat näyttää tuolta joka päivä :D Mutta olen ihan tyytyväinen että mun täykkäri saa olla mutatarhassa, tekee kuiville ja heikoille kavioille hyvää kun on vähän kosteammassa. Ja onneksi hevonenkaan ei ole mitenkään erityisen riviherkkä.

    VastaaPoista
  2. Anniina - ihanaa, että joku osaa etsiä myös niitä positiivisia puolia! :) Mun täytyykin muistaa tulevaisuudessa tuo sama mutatarhojen hyvä puoli ;)

    VastaaPoista
  3. Meidän kengittäjäkin on kehunut että on hyvä kun Lasse saa olla mutatarhassa, niin saa kaviot kosteutta :) Tämän kommentin jälkeen aloin itsekin arvostamaan mutatarhoja, vaikka tuokin ylimääräistä pestävää ratsastajalle.

    VastaaPoista
  4. http://puskaponi.blogspot.com/2011/11/uusi-haaste.html iskin taas haasteen :D

    VastaaPoista
  5. Moi! Sulle olis haaste täällä--> http://tallitytonelamaa.blogspot.com/2011/11/haaste.html :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tinttu ja Tallityttö! Nyt mulla on tehtävänä monta haastetta :)

    VastaaPoista