keskiviikko 9. marraskuuta 2011

kouluvalmennus

Elikkäs tänään oli pitkästä aikaa kouluvalmennus. Edellisestä onkin aikaa jo ainakin vuosi... Mulla on oikeasti ollut ilmoituksia netissä ja on pitänyt hommata jo ainakin tosissaan 3 kertaa se kouluvalmentaja, mutta sitten on tullut sellaisia henkilökohtaisia juttuja, että on jäänyt. Ja tällähetkellä innostusta olisi, mutta rahatilanne onkin toinen asia.. Tällä hetkellä "valmennussaldo" Peksun kanssa on 2 kouluvalmennusta ja 1 estevalmennus.

Tallilla oli 5min "etuajassa" suunniteltua, eli 15.35. Kentälle oli tarkoitus ehtiä 16.00, mutta olin sielä vasta 5 yli ja sitten piti vielä siivota esteet. Loppujen lopuksi ehdin kävelemään ja ihan pikkuhetken verkkaamaan ravissa. Ninnin kanssa meillä oli siis yhteinen valmennus kun mennään molemmat viikonloppuna kisoihin.

Mentiin lähinnä isolla pääty-ympyrällä/neliöllä. Välillä katsottiin paikallaan istuntajuttuja ja muuten valmentaja ohjeisti samalla kun ratsastimme. Yleisesti katsoin kyllä, eteen, mutta maahan (parempi sekin kun hepan niska). Erityisesti ravissa helpottui istuminen kun katsoin vielä enemmän eteen, enkä en maahan :D
Käynnissä istun "liian ryhdikkäästi" ja "maha edesssä"
Harjoitusravissa liian tuoli-istunta ja nojasin taakse
Kevyessä ravissa jalka liikkui liikaa edestakaisin ja kevensin liian tömähtäen
Laukassa jalka oli taas aivan liian takana -> piti ajatella enemmän tuoli-istuntaa ja pitää jalkapohja vaakatasossa

Ravissa tiedostan virheeni, mutta käynti ja laukka oli suuri yllätys! Käynnissä luulin istuvani tosi hyvin, mutta en istu suorassa vaan mun muka-hyvä-ryhti onkin päin puuta.. Oli hassua, että valmentaja käski "lösähtämään" kun tuntui että oon ihan kasassa :D

Tiesin, että laukassa pohje lähtee seikkailemaan välillä liian taakse ja kantapää on välillä liian alhaalla.En kuitenkaan tajunnut sen olevan niin pielessä! Valmentaja laittoi mut ajattelemaan laukassa sitä tuoli-istuntaa. Tuntui ihan kamalalle yrittää saada ne jalat eteen, mutta huomasin, että silloin istuin oikeasti sinne satulaan istuinluille.. Tuntui kamalalle ja ihan väärälle, mutta valmentaja sanoi että näyttää hyvälle. Tokaisin siinä sitten, että "oikeaoppinen istunta on ihan kauheeta kipua!" Mutta eiköhän siihen oikeaan istuntaan totu ;)

Lopuksi mentiin vielä kouluohjelma läpi. Mun pitäisi tehdä tarkemmat tiet ja OHJAT KÄTEEN! Se myös auttaisi siihen,että en ravissa nojaisi niin paljoa taakse. Jos ne ohjat olis lyhyemmät niin mun ei tarvitsisi harjoitusravissa nojata taaksepäin, että saan pidätettyä Peksua.

Saatiin myös huippupaljon kehuja! :) Erityisesti siitä kehityksestä joka on tapahtunut istunnassa sekä hevosessa vuoden sisällä. Valmentaja oli ihan ymmällään miten istunnastani on tullut niin hyvä vaikka vuosi sitten oli viimeksi hänen valmennus. Ja kyseinen valmennus on siis ollut ainoamme.

Jätin järkkärin vahingossa kotiin ja kännykällä ei saanut tarpeeksi hyvää videota, joten siksi ei tältä päivältä videota / kuvia :( Pahoittelut!

Loppuun kuvia istunnastani! 


SYKSY 2010 Aivan järkyttävää. Tässä vaiheessa edellisestä tunnista yli vuosi (silloisella ratsastuskoululla ei kyllä panostettu istuntaan...) Ratsastin jossain vaiheessa kädet polvissa. Onneksi ite opin itse tavasta pois :D Tämän kuvan ottamisen jälkeen varmaan muutaman viikon sisään valmentaja kävi ekan kerran. Tällöin osasin istua vielä suht suorassa ravissa.




KESÄ 2011 Jumalaton takakeno harjoitusravissa ja liian pitkät ohjat. Muka "jarrutan" takakenolla ja kädet ties missä..




SYKSY 2011 Harjoitusravissa tuoli-istunta, mutta sentään lyhyemmät ohjat niin en nojaa taakse.


Ja mulla on kuulemma liian pitkät jalustimet :O Tässä alemmassa on mun "normaalit" ja ylemmässä kuvassa reiän lyhyemmät. Mä ite tykkään näistä pidemmistä, kun lyhyet sattuu. Lyhyemillä polvi osuu tohon etureunaan ja ei tunnu kivalle, mutta saan hevoseen paremmin tuntuman. Pidemmillä taas jalka tuntuu paremmalta, mutta en saa tuntumaa hevoseen. Valmentaja sanoi, että lyhyempi näyttää paremmalta.

Vinkistä sitten laitoin näiden kahden reiän väliin yhden lisäreiän eli "puolikkaan". Toivottavasti ne jalustimet olisi täydelliset sitten =) Perjantaina pääsen kokeilemaan kun huomenna vuorossa esteitä!


PS. Sain viikon bannit ht.nettiin, enkä edes ymmärrä minkä takia...

3 kommenttia:

  1. Oho, harvoin on liian pitkät jalustimet, yleensä kun kaikki tuppaa laittamaan liian lyhyet, myös kouluratsastuksessa... Itse menen mieluummin myös liian pitkillä :D

    VastaaPoista
  2. Anniina - Meissähän on paljon samaa! :D Eikä muuten ne puolikkaatkaan reiät tuntuneet hyvälle, että saa nyt nähdä mitä tässä oikein tekisi!

    zariz - ? ;o

    VastaaPoista