torstai 3. marraskuuta 2011

Kouluohjelman treenausta ja kisapohdintaa

Tänään treenattiin yhdessä Ninnin ja Tankin kanssa C-merkin kouluohjelmaa. Viikon päästä lauantaina ja sunnuntaina olisi siis seurakisat Rake-tallilla. Mun oli eka tarkoitus mennä A-merkki ja treenattiinkin sitä jo Peksun kanssa, mutta päädyin sittenkin vaihtamaan helpoimpaan. Mennään Ninnin kanssa sama ohjelma, niin voidaan paremmin harjoitella yhdessä ja kun kävellään kisoihin samaa matkaa niin on kätevämpi mennä sama luokka. Ja nämä on mun ja Peksun tokat koulukisat vasta, niin ehkä ihan hyvä aloittaa helpommalla ja kerätä varmuutta =)

Nämä koulukisat on siis sunnuntaina ja lauantaina olisi esteet. Ollaan Peksun kanssa hypätty seuraavasti kisoissa:
- harjotuskisoissa maneesissa 50cm, josta tuli 0vp jaettu 1.sija
- seurakisoissa maneesissa 60cm 4tai6 vp(?) ja 70cm 0vp 1.sija
- seurakisoissa kentällä 60cm 0vp 1.sija ja 70cm 4tai6 vp
Joka kerta siis tultu kotiin ruusukkeen kanssa ;)

Kyseinen maneesi, jossa kisat järjestetään, on alle 20m leveä ja mulla Peksun kanssa jarrut vähän hukassa... Herra niin kovasti innostuu kun pääsee kisoihin näyttämään taitonsa :D Peksu menee hyvin esteet, hyppää mistä vain ja kunhan heppa itse arvaa mikä este mennään lähestyy itse oikein. Mulla siis lähinnä hommana koittaa pysyä kyydissä ja parhaani mukaan ohjata kohti oikeaa estettä :D Ja kun mä en ole mikään varma hyppääjää ja pelottaa niin hitosti, enkä aina pääse kunnolla mukaan niin en raaski Peksulle laittaa kovempaa kuolainta (mennään nyt nivelellä) :D Tuomariltakin tullut kommenttia kun heppa menee niin perhanan kovaa! Yksissä kisoissa Peksu oli jo puoliksi nurin maassa etujaloillaan, mutta nousi ylös ja homma jatkui ja vielä voitettiin kyseinen luokka. Tuo äskeinen tapahtui ulkokentällä ja maneesissakin ollan meinattu olla nurin..

Kylläpäs mä taas kirjoitan kaikkea muuta kuin asiaa..! Eli ollaan menty tota 60 ja 70, ja nyt 60 alkaa tuntua liian matalalta. 80 ei ole hevoselle mikään ongelma, mutta itteäni pelottaa niin perhanasti miten me sinne maneesiin mahdutaan, enkä uskalla hypätä sarjaa :D En edes tiedä mikä siinä sarjassa niin pelottaa ja sarjahan tulee vasta 80cm -luokassa. Varmalla hevosella saisi kyllä voitettua pelon, mutta en haluaisi lähteä kisoihin "isottelemaan", kun en vielä tunne olevani valmis.

Eli näillä näkymin mennään 70cm! Pitää katsoa mennäänkö 80cm ollenkaan, että uskallanko! Toisaalta lauantaina on ne koulukisat niin en haluaisi väsyttää Peksua kauheesti. Ja kisapaikalle on vielä omalta tallilta reilu 30min kävelymatka.

Mutta sitten tähän päivään! Tallilla oli vähän häslinkiä niin venyi tuo ratsastamaan meneminen. Käveltiin reilut alkukäynnit, reilu 15min ja alettiin verkkaamaan. Peksua ei oikein kiinnostanut tänään ja oli aika villinä aluksi pään kanssa ja tosi jäykkä. Eilen en edes itse ratsastanut vaan vuokraaja meni..

Laukoissa oli ihan LAISKA! Mitä ihmettä?! Otettiin hetki kunnolla eteen ja sitten ne takajalatkin tuli kunnolla mukaan, eivätkä laahautuneet perässä puoliksi ravissa. Kouluohjelma oli mulla vähän hukassa, mutta Peksu oli jees! Pysähdykset ravista onnistui tosi hyvin. Laukkojen jälkeen Peksu ravasi huomattavasti paremmin ja itsekkin pääsin istumaan paremmin. Eli pitää edelleen harjoitella tasaisuutta ja kunnon ravia! Peksu muuten hikosi tosi paljon, vaikka on ohut karva ja on klipattu! :o

Lopuksi kysyin Ninniltä saanko kokeilla ratsastaa hänen hevosellaan. En ollut ikinä mennyt Tankilla! Ninni meni sitten Peksulla, ja on kerran käynyt selässä kokeilemassa hyppäämistä. Tankki tuntui matalammalta, mutta isolta Peksun jälkeen. En oikein osannut ratsastaa sillä, mutta kivaa oli mennä välillä jollain muullakin hevosella! Tuntui ihan kuin olisi ollut jollain alottelijoiden tunnilla ratsastuskoulun hevosella. Sovittiin Ninnin kanssa, että vaihdetaan taas joku päivä ja pidemmäksi aikaa niin oppii ratsastamaan muillakin hepoilla. :)

PEKSU & TANKKI

Huomenna mulla on vapaapäivä koulusta ja meen äitin työpaikalle töihin! Pelottaa kun en ole siellä ennen ollut, enkä oikein tiedä mitä hommaa edes teen. Toimistossa kuitenkin jotain ja ihan hyvällä palkalla :) Pitkä päivä tulossa kun herätys 6.15 ja kotona oon joskus 17.30 ja sitten vielä tallille! Täytyy varmaan siirtää hyppääminen lauantaille kun huomenna illasta on jo niin pimeetä.

Huomenna täytyy jaksaa laittautua, niin enköhän voisi ottaa teille jotain asukuvia tms =) Ja nyt siivoamaan huonetta, HEIPPAHEI!

4 kommenttia:

  1. Ninni - PeGsy ja tasanen muoto! fQ ja pää taivaissa! :DD

    VastaaPoista
  2. http://puskaponi.blogspot.com/2011/11/millainen-hevosenomistaja-olen.html laittelin sulle haasteen :D

    VastaaPoista