sunnuntai 27. marraskuuta 2011

kiireitäkiireitäkiireitä... (postaus nro. 95!)

Häpeillen taas tulen teille melkein viikon jälkeen kirjoittelemaan. Ihan oikeasti, mulla on ollut NIIN paljon kaikkea! Ei mikään maailman helpoin asia yhdistää työt, ammattikorkea, oma hevonen ja vielä oma yksityiselämä. Vuorokauden tunnit loppuu kesken! :D

Perjantaina aloin pohtimaan toisen vuokraajan ottamista Peksulle. Nykyinen vuokraaja Mirva käy aina keskiviikkoisin ja niin saan itselle yhden vapaan. Haluan, että Peksu liikkuu joka päivä enkä voi olla käymättä tallilla ellei äiti tai vuokraaja ole käynyt :D Näin saisin itselleni yhden vapaan taas lisää ja tietty äiti olisi tyytyväinen kun saisi vuokraajalta rahaa kulujen kattamiseksi.


 Kuva kesältä 2011, ekat yhteiset kilpailut ja ruusuke hyväksytystä 
suorituksesta 50cm harjoitusluokassa :)


Vaikka välillä ei jaksaisi lähteä tallille, niin tykkään kuitenkin aina todella paljon olla siellä :) Ja jotenkin kaiken sen jälkeen mitä Peksu on mulle antanut, niin tuntuisi pahalta ottaa toinen vuokraaja ja näin ollen kolmas ratsastaja. Ja olen ehdottoman tarkka Peksusta, joten oikeanlaisen vuokraajan etsiminen ei olisi helppoa. Ehkä täytyy vain pistää ilmoitus nettiin ja katsoa jos joku hyvä sattuisi vastaan. Toiselle vuokraajalle kun ei pakollista tarvetta onneksi (vielä) ole!

No mutta sitten kerronkin teille mitä tässä melkein viikon aikana on ehtinyt tapahtua!

Tiistainahan oli kengitys ja kävin vain taluttelemassa kun oli vähän ongelmia niiden naulojen kanssa yms. No keskiviikon ratsastusta odotin innolla ja melkein viikon tauon jälkeen oli luvassa kunnon ratsastus (muutakin kuin käyntiä). Peksu odotteli käytävällä ja menin laittaman itselleni kenkiä + saappaanvarsia. Ekan kengän kohdalla sitten vetoketju tuhoutui... KIVA! Pistin silti kengät jalkaan ja varret päälle + kannukset ja ajattelin, että kai ne jotenkin pysyy. No eihän siitä ratsastuksesta oikein tullut mitään kun kantapää tuli koko ajan ulos kengästä. Eli ei tullut tehtyä mitään erikoista. Peksu oli kiva, mutta tosi jäykkä ja varsinkin vasempaan kierrokseen.

Torstaina olin varautunut menemään ratsastaaan lenkkareilla kun ei mulla oikein muitakaan kenkiä ole. Nämä olivat ihan ok, mutta eivät kyllä kovin turvalliset :D Kentällä oli yksi hieman-liian-vähän liikuntaa saanut poni. Ensimmäisenä kentälle päästyä se meni piehtaroimaan satula selässä. Peksu katseli ihmeissään, mutta siinä vaiheessa ei ollut suurempia ongelmia. Ratsastettiin toisessa päädyssä ympyrällä kun ponin vuokraaja juoksutti toisessa päässä. Poni oli ihan hullu ja sitten alkoi pukittelemaan (/potkimaan) aina kun mentiin ohi. Peksuhan sitten vetäsi kerran oikein mukavat pukit ravista ja lähti laukkaamaan. Jalka meni melkein jalustimesta läpi, mutta sain Peksun takaisin nopeasti raville.

Tyttö juoksutti aika kauan, joten työskenneltiin ympyrällä. Peksu oli taas todella jäykkä vasempaan, ja siinä ei halunnut pysyä niin tasaisena kuin oikeaan kierrokseen. Laukoissa herra oli ihan intona, mutta nekin sujui ihan ok. Loppuun saatiin aivan upeaa ravia vähän pidemmällä ohjalla ja siihen oli kiva lopettaa! :)



Tässä nämä mun hienot kengät! :D


Meillä oli 2. kouluvyö niin karseessa kunnossa, että äiti halusi pestä sen. Ja hieno tuli! :)


Perjantaina mulla oli aamusta enkun tentti. Johon olin ahkerasti lukenut niin keskiviikko kuin torstai illatkin ja kone oli pysynyt kiinni! ;) No reippaana lähdin kouluu jo 7.30 ja sitten matkalla tajusin, että hitto tentti alkaa 9.15! Eli tunnin myöhemmin kuin olin kuvitellut. Kyllä harmitti kun luin myöhään niin aamulla olisi saanut nukkua tunnin pidempään. Odotellessa sitten luin. Tentti oli aika helppo, mutta ei mun enkuntaidoilla! Kirjoituksista sain B (6) ja lukiossa numero oli 6. Joten nyt tää kaikki hieno business -sanasto on haastavaa mulle. Ja uusia sanoja on tullut vaikka kuinka paljon! Tentissä olin toisiksi viimeinen lähtijä ja tuloksia saa muutaman viikon odotella. Toivon vain, että pääsen läpi!

Perjantai-iltana oli koulun pikkujoulut. Aloiteltiin meidän koululla Hyvinkäällä ja siitä suunnattiin noin puoli 11 Vantaalle Flamingoon ja juuri avattuun Tivoliin! Ekaa kertaa olin kyseisessä paikassa, mutta tykkäsin! Ihanan yksinkertainen, mutta kuitenkin hieno paikka ja iso! Saatiin vielä rannekkeet, joilla sai alennusta kun tultii sisälle ennen klo 11 :) Kotona olin vähän vaille 4.


Vantaan Tivolin -ranneke



En edes juonut montaa koululla ja baarissakin vain kolme siideriä neljän tunnin aikana! Silti aamulla olo oli sanoinkuvailettoman kamala. Päätä särki niin paljon, että oikein ahdisti. Ninnin kanssa oltiin puhuttu, että otettaisiin ratsastuskuvia blogeihimme Oma olo ja ratsastuskenkien puute aiheutti kuitenkin sen että jäin mieluummin sänkyyn... Kello 5 mennessä en ollut saanut aikaiseksi muuta kuin pestyä auton..


Puhdasta jälkeä! Kyllä musta on upein auton väri, mutta ehdottomasti työläin pitää hienona! 
Ja kaikenlisäksi mustan auton peseminen on vaikeaa (+ noi vanteet on työläät ja megaleveet renkaat sotkee auton hetkessä)! Kuvasta voi verrata juuri pestyä autoani äitin mustaan autoon, ja sivulla näkyy vielä söpö (oikeasti tosi kamala) sininen ralli-puntoni! :DD





Selvisin viiden jälkeen tallille ja crocsit jalassa mentiin ilman satulaa kentälle. Voin kertoa, että ei ollut yhtään kivaa :D Säälitti Peksu kun pompin selässä miten sattui ja puolen kierroksen ravaamisen jälkeen mun vatsalihakset huusi halleluujaa... Selvittiin, ja kertahan se on ensimmäinenkin oksentaa hevosen selästä :D Okei, ette ehkä olisi halunneet kuulla?

Olo alkoi parantua, mutta päänsärky jatkui. Epäilen, että oon saanut aivotärähdyksen silloin kun tipuin estekisoissa kun mulla on muutenkin ollut jokapäivä päänsärkyä. Mentiin kuitenkin Tomin kanssa kaverille illalla syömään. Hän oli tehnyt paljon kaikkea hyvää ruokaa! :) Katottiin porukalla leffa ja vielä pelailtiin melkein puolille öin.




Sunnuntaiaamuna pääsin sängystä ylös yhdeltä. En sitten taaskaan mennyt tallille (ottamaan niitä kuvia) kun satoi vettä, eikä mulla edelleenkään ole ratsastuskenkiä. Päätettiin sitten lähteä äidin ja Tomin kanssa järvenpäähän testaamaan Rosso!

Paikka oli oikein kiva, palvelu hyvää ja annokset hurjan isoja! Söin pastaa tomaattikastikkeessa + lihapullia punaviinikastikkeessa. Oli oikein hyvää ja täyttävää. En edes puolia jakasanut syödä ja tarjoilija kysyinkin, halusinko ottaaa loput mukaan. Päätin ottaa ja näin aamupalasta toinen puolikas sai toimia iltapalana! :D


Namnamnam :)



Ilta on mennyt matikan läksyissä ja vielä pitäisi lukea yhtä kirjaa. Huomenna on luvassa työpäivä ja illalla tallille. Ens viikolla mulla on tentti ja muutama raportti tekemättä. Joten katsellaan ehdinkö kirjoitella teille!

ps! Postaus nro 100 ja 10 000 selailua lähenevät, joten toivepostauks(i)en aiheita otetaan vastaan! :)

4 kommenttia:

  1. Vähänkö sulla on HIENO auto!! Epäreilua, mäki tahon :D

    VastaaPoista
  2. Meidän blogissa on haaste teille :) http://pystyharja.blogspot.com/2011/11/blogihaaste.html

    VastaaPoista
  3. Vuokraajapohdiskelustasti tuli mieleen että, eikö nykyinen vuokraaja voisi käydä kahdesti viikossa? Silloin ei tarvitsisi ottaa kolmatta ratsastajaa, eikä tulisi taas uutta ihmistä mukaan. EIkö niin olisi kaikkein helpointa?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi - kiitoskiitos :)

    Anniina - haasteet mulla vähän rästissä, mutta kiitti! (:

    emmy - silloin kun vuokraaja aloitti hän ilmoitti, että ei pysty käydä 2 kertaa viikossa, mutta tietenkin voisin koittaa kysyä häneltä uudestaan!

    VastaaPoista