lauantai 19. marraskuuta 2011

ja taas käytiin kiropraktikolla!

Eli tänään oli taas käyti kiropraktikko Geert Meerssemanin vastaanotolla! Edellisestä reissusta on aikaa se 3 viikkoa ja ai että aika on mennyt nopeasti!

Taas oli niin vaikeeta saada traikku vuokralle. Vasta perjantaina saatiin sukulaisen tallin joltain vuokralaiselta. Ei tiedetty yhtään millainen traikku meitä odotti kun lauantaina puoli 1 aikaan lähdettiin sitä hakemaan. Selvisi, että traikku on 2-hevosen, hieman jo vanhempi ja ilmeisesti vielä ravi-ihmisen.

Siitä sitten suunnattiin omalle tallille. Äiti oli siis kuskina ja apuna oli vielä poikaystäväni. Yhdessä laitettiin Peksu valmiiksi ja tämä herra kyllä rakastaa sitä kun monta ihmistä häärää hänen ympärillä puunaamassa! :) Äiti uskaltautui ekaa kertaa putsaamaan oikein kaviotkin.



Kun 3 ihmistä oli laittamassa heppaa ja traikkua niin aikaa menikin yllättävän vähän. Pihalla ennen lähtöä ehdin nautiskelemaan vähän kahvia ja taluttelin Peksua. Lastaus sujui ihan ok, mutta niin kuin viime kerrallakin, Peksu peruutti melkein heti ulos. Apulaisillani oli himan vaikeuksia takapuomin kanssa.

Äitiä taas hieman jännitti vetää traikkua ja vauhti oli koko ajan ehkä 50 km/h ? No mutta perille päästiin, mutta siellä odottikin huono yllätys! Peksu oli innoissaan kun avasin luukun ja koppiin tuli vähän valoa, mutta samalla paljastui, että väliseinä oli lähteyt irti ja samoin takapuomi. Siinä sitten sai tapella vaikka kuinka kauan, että seinä saatiin paikalleen ja takapuomi kiinni. Vähän pelotti ettei Peksu liiskaa mua, mutta hyvin sujui :D Peksu jaksoi odottaa niin kauan, että annoin luvan peruuttaa ulos vaikka puomi oli ollut jo hetken auki :)

Geert sanoi Peksun selän parantuneen huomattavasti viime kerrasta! Omasta mielestäni hän naputteli vähän enemmän kuin viimeksi. Sanoi, että jos haluamme vielä tulla niin noin 4 kuukauden päästä uudestaan, koska talvella emme kisaa esteillä.



Nyt näytin äitille kädestä pitäen miten takapuomi laitetaan kiinni oikein. Ja sellaisen varmistus läpän alle että ei varmasti aukea! Ja kun Peksu oli kopissa ilmeni ongelmia kun väliseinää ei saatu kiinni ja Peksu joutui peruuttamaan ulos. No tuli nätisti takaisin sisälle ja saatiin luukut ja heppa kiinni. Sitten alkoi jumalaton riehuminen traikussa! Peksu ei oikein tykännyt kun siellä oli niin pimeää. Pistettiin auto käyntiin ja traikun sisälle syttyi pieni valo. Niin Peksukin rauhoittui ja alkoi mussuttelemaan heiniään :)

Matka oli tuskallinen ja pelotti koko ajan mitä Peksu teki traikussa. Oli yksi tosi paha kohta ja sitten yhtäkkiä metelöinti loppui. Pelotti jo mitä sielä oli tapahtunut :/ Ja kun saavuttiin tallin pihalle ja avasin oven niin traikku näytti lähinnä saunalta.. Ja TAAS se ********* takapuomi ja väliseinä olivat auki!!! Ei muutakun sama homma uudestaan ja tungin sinne väliin laittamaan ne kiinni. Tässä vaiheessa Peksu alkoi hermostua jo ja mä päätin, että en enää vuokratrailereita käytä! :D

Saatiin heppa turvallisesti ulos ja taluttelin hetken kentällä! :)

Siis trailerin molempia takapuomeja ei saanut kiinni saman aikaisesti, koska seinä oli vääntynyt. Laitettiin vain vasemmanpuoleinen ja silti se pääsi nousemaan turvaläpän välistä pois. Eli ihan oikeasti se vika oli traikussa..!

Itse olen miettinyt oman traikun ostamista ja tämän shown jälkeen äitikin jo innostui asiasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti