tiistai 22. marraskuuta 2011

kengitys!

Tänään en vaan yksinkertaisesti jaksanut olla koulussa kuin ekat matikan tunnit ja lähdinkin jo puoli 12 pois :D Pääkin oli niin kipeä ettei siellä ATK kirjanpidon tunnilla olisi jaksanut istua..

Menin sitten Tomille, siis poikaystävälleni, hetkeksi aikaa. Syötiin ja pelattiin ja katsottiin vielä leffa "Apinoiden planeetan synty". Oli muuten tosi hyvä leffa koneella tehdyksi, suosittelen! :)






Tässä kyseisen elokuvan traileri!
 

Tallilla ehdin vain vaihtaa saappaat jalkaan ja ottaa pari kuvaa Peksusta. Oli taas työn takana saada hevonen pois tarhasta, kun ei haluaisi heinäpaikalta liikkua. Juuri kun toin Peksun talliin niin kengittäjä tulikin jo pihalle! Pesin nopeasti kaviot ja otin ulkoloimen pois, sitten kengittäjä sai ryhtyä toimiin! Tänään laitettiin alle talvikengät 4llä hokilla, mutta tilsakumit jätettiin pois ensimmäistä kertaa!

Onneksi vain 1 kenkä oli irronnut. Peksu sai kehuja kun kaviot menneet paljon parempaan kuntoon, vaikka edelleen kuullemma ovat kaikki ihan eriparia :D Herra seisoi oikein mallikkaasti kiinni käytävällä! Yleensä laitan Peksun kiinni vain kengitykseen, koska pelkään vetopaniikkia ja P seisoo muutenkin hienosti paikallaan ihan vapaanakin :)


söppänä :))


Juuri kun tulin takaisin talliin vaatteita vaihtamasta niin Peksun vasemmasta takakaviosta oli alkanut vuotaa verta. Sitä tuli ihan kunnolla, ja kengittäjä sanoikin siinä mahdollisesti olleen vanha paise tms. Veren tulo ei meinannut loppua, joten laitettiin pumpulia + teippiä ja kyseinen kavio jätettiin vikaksi kengitettäväksi.

Toiseksi viimeisenä kengitettiin oikea takakavio ja kengittäjä joutui pari naulaa laittamaan uudelleen kun Peksu käyttäytyi oudosti. Myöhemmin huomattiin, että Peksu ei halunnu laskea ollenkaan jalkaa alas ja sitten piti irroittaa nauloja. 2 naulan irroittamisen jälkeen toisesta alkoi tulla verta ja se kohta jätettiinkin sitten naulaamatta.


 mun pikku killisilmä :D


Annoin Peksun seistä hetken karsinassa syömässä ja totuttelemassa hokkeihin! :) Kengityksen aikana ja odotellessa ehdin pestä etu + takasuojat, laittaa ruuat ja putsata suitset + rintaremmimartingaalin + nahkavyön :) Muutenkin olen aina kauhean tarkka siitä, että kamat on puhtaat ja siististi omilla paikoillaan ;)

Kävin vielä taluttelemassa kentällä n. 20min ja hyvin näytti menevän, eikä ollut arkomista tms. Tänään katselin, että kohta täytyisi varmaan klipata uudestaan :/


 Onpas ruma äidin ostama halpisriimu :D viime vuonna Peksulle joululahjaksi
ostamani nahkariimu tuhoutui, joten ainakin yksi joululahja on selvillä ;)


Nyt täytyy alkaa tekemään koulujuttuja. Huomenna on ammattikorkean eka tentti, ja aineena ATK. Pelottaa, että osaanko käyttää kaikkia ohjelmia. Saa sentään olla muistiinpanot mukana, joten lähden tulostelemaan niitä toiselle koneelle. Heipähei! :)


ps! laitoin nyt tuollaiset toimito -nappulat postauksien loppuun. Olkaa niin kilttejä, että painelkaa sieltä aina joku vaihtoehto, niin tiedän vähän miten monet tätä blogia lukee ja tykätäänkö tästä. Tiedän että kommenttien kirjoittaminen on rankkaa, mutta niitä myös toivon edelleen ja paljon :) Jos jaksatte ahkerasti tykkäillä ja kommentoida niin myös mulla on enemmän sitä motivaatiota kirjoitella teille :)

3 kommenttia:

  1. Hui kun kuulosti pelottavalta tuo veren vuotaminen :o

    Meillä on myös klippaus taas edessä, vaikka lokakuussa(?) klipattiin... Hyvä että hevosesta edes huomaa että on klipattu! Turhauttavaa jos joutuu joka toinen kuukausi klippaamaan...

    VastaaPoista
  2. Meijä blogissa on teille haaste!! ;))

    VastaaPoista
  3. Anniina - kyllä mä itekkin vähän pelästyin! Toi klippaaminen on vielä niin tylsää tai jos jonkun muun pyytää klippaamaan niin saa maksaa melkoisen hinnan.

    Ninni - kiitti!

    VastaaPoista