keskiviikko 29. helmikuuta 2012

[133.] Hankitreeniä!

Edustava kuva, eikö? :D Kiitos kuvasta Ninni! (otettu puhelimella)


Eilen, eli tiistaina, käytiin kaverin ja hänen heppansa kanssa pellolla. Pistin Peksulle estesatulan ja teippasin joka jalkaan suojat! Alkukäynnit tehtiin tiellä ja sitten rämmittiin pellolle.

Alkuun Peksu ei kauheasti innostunut tuosta hangessa rämpimisestä, eikä olla sielä varmaan kuukauteen käytykkään. Herra puuskutti aluksi aika paljon, mutta yhtäkkiä intoa löytyi jostain ja tämä olisi jaksanut mennä vaikka kuinka kauan!

Kevenneltiin ja se tuntui todella hauskalle. Alkuun vain nauroin ja alla olevasta videostakin sen huomaa (otettu siis ihan alussa.) Koitettiin ottaa laukkaa, mutta Peksu ei oikein lämmennyt idealle, joten mentiin sitten lähinnä ravia.

Kuitenkin tämä melkoisen kilpailuvietin omaava entinen laukkaratsu sitten saikin kipinän jostain ja sitten mentiin! Ei paljon mun pidätteet tuntunut missää, kun tämä halusi vetää aivan jumalattoman kovaa laukkaa yli polven korkuisessa hangessa. No eihän lapselta saa viedä iloa :D Kaverikin katsoin ihmeissään kun hänen heppansa lähinnä pomppi ylöspäin, kun taas Peksu veti aivan kamalaa vauhtia eteenpäin!

Mentiin aika löysällä ohjalla ja kerran suoralla kun Peksu lähti laukkaamaan menetin tasapainoni ja hyvä etten tippunut kun herra veti hienoa pukkisarjaa. Toisessa nostossa multa lähti jalustimet ja huusin vaan selässä, että kohta mä tipun kun Peksu ei olisi halunnut pysähtynä. Heh, ei sen ratsastuksen aina tarvitse niin vakavaa olla! ;)

Lopuksi sitten keräiltiinkin suojia ympäri peltoa ja olin aivan hengästynyt kun pääsiin pellolta pois. Kaksi paria suojia ja putsit kädessä koitin epätoivoisesti kiivetä yhdellä kädellä Peksun selkään, jonka jälkeen roikuinkin satulassa pää toisella puolella kuin jalat... Onneksi on kiltti heppa ja tämä vain vähän käveli eteenpäin ja pääsin kyytiin :D

Täytyy ehdottomasti käydä enemmän treenailemassa tuolla pellolla. En kyllä olisi uskonut, että Peksulla on niin kova kunto ja intoa mennä siellä :) Ja huhhuh miten korkealle vanhankin jalat jaksavat nousta!

Loppukäynnit kentällä fullneck fleece päällä ja tietty jalkojen kylmäys + selässä BOT.




Tässä lyhyt ravivideo eilisestä peltoreissusta! Kiitos videosta Ninni! (otettu puhelimella)


Tänään käytiin kentällä palauttavasti ravailemassa + laukkailemassa rennosti ja 20min loppukäynnit tiellä! Ilta on mennytkin läksyissä, joten tänään ei tämän kummallisempaa postausta...

2 kommenttia:

  1. Jee, kivaa kun laitoit videon :) ei aina tarvii näyttää hyvältä :D

    VastaaPoista
  2. Meillä meni kaikki pellot pilalle tällä viikolla kun on satanut vettä :/

    VastaaPoista