maanantai 27. helmikuuta 2012

[132.] Ratsastusta auringonpaisteessa

Sunnuntaina sain vihdoin taistelujen jälkeen "pakotettua" Tomin tallille kuvaamaan :D Hän oli jo intin alkuaikoina luvannut tulla ja eilen oli niin ihana ilma kun aurinko paistoi, että sain hänet onneksi suostumaan.

Itse menin tallille ensin yksin, pistin Peksun kuntoon ja mentiin kentälle kävelemään + verkkailemaan. Aloitettiin käynnissä ihan perus jutuista, eli pysähdyksistä! Koitin saada Peksun heti mahdollisimman herkäksi ja toimimaan istunnalla. Otettiin välissä myös ympyröitä ja haettiin tasaista muotoa. Muutamien peruutuksien jälkeen jatkettiin kevyessä ravissa tehden erilaisia ympyröitä, kiemuroita sekä pysähdyksiä.

Pienen tauon jälkeen ravailtiin jo harjoitusravissa toiseen suuntaan ja tehtiin temponmuutoksia ympyröillä ja uralla. Tämä temponvaihtelu -harjoitus opittiin silloin valmennuksessa ja se on ollut tosi hyödyllinen. Peksulla on muutekin "paha tapa" vaihdella tempoa (lähinnä liikkua enemmän eteen loppuraveissa) oman mielensä mukaan, jos ratsastaja ei itse keskity kunnolla.

Valmennuksessa tajusin myös vihdoin sen, että hevosen pitää oikeasti liikkua ETEEN! Olen aina pidätellyt Peksua liikaa ja nyt yksin ratsastaessani olen ymmärtänyt kuinka paljon haittaa siitä on ollut. Peksulla on todella hankala ravi istua ja olen koittanut helpottaa istumista ravaamalla hitaasti. Peksu kuitenkin tykkäisi liikkua enemmän eteen, joka aiheuttaa sitten sen, että pidätän koko ajan. Tämä ei saa Peksua rennoksi kun itse olen ihan raivona selässä ja vielä pompin miten sattuu. Nyt kun laitan herran ravaamaan kunnolla eteen niin se rentoutuu ja laskee pään, joka antaa mulle "mielenrauhan" siitä meneekö heppa nätisti ja saan keskittyä omaan istuntaani :) Olipas kummallinen selitys, mutta toivottavasti tajusitte!

Laukkaa otettiin aika rennosti laukkaamalla puolta kenttää ympäri. Peksulla oli vähän tilsoja takasissa ja muutenkin kenttä oli liukas, niin ei sitten tehty mitään kummempaa tai pienempiä teitä. (Huom. laukkakuvat eivät onnistuneet :( ) Loppuravien jälkeen Peksulle loimi päälle ja mulle toppatakki ja lähdettiin kävelemään tielle loppukäynnit.

Tänään olin kyllä tosi tyytyväinen Peksuun ja herra sai hurjasti taputuksi ja tietenkin tallissa herkkuja :)





















Huomenna meillä on ehkä valmennus, mutta tällä viikolla saatte vielä ainakin videota sunnuntailta. Ajattelin myös ongelmakohdat istunnassani -postausta, kun kerran nyt olisi tuoreita kuviakin esitellä. Kiinnostaisiko teitä lukea sellaista? :) Ja se äänestämänne toivepostaus satuloista ja suitsista + suojista on tulossa!

ps! Kuten jo varmaan huomasittekin, niin tein uuden ulkoasun näistä kuvista. Otsikkoon valitsin vain talvisia kuvia. mutta yhtään talvista estekuvaa ei löydy :(

pps! Hui, yli 15 000 blogin selauskertaa! :o

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Ja hieno uusi banneri :)

    VastaaPoista
  2. Kiva tää uus ulkoasu. Ihanan talvinen. :)
    Ja toivottavasti ei haittaa jos linkitin siihen hevosblogeja joita luen. :) Mitäs tykkäät mun blogista? Ja jos tykkäät voisikko liittyä lukijaks? :) Mut mikkään pakko ei oo liittyä!! Vaan omastatahostas. :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mä ihastuin otsikkoon! Kaikki siinä sopii yhteen ja varsinkin tästä postauksestakin löytyvän hevosen klippaus! Vautsi! Tosi upee. Teksti on mielenkiintoista ja taidankin liittyä lukijaksi! :) Sä oot kirjotellu jo hirmu pitkään! Vuodesta 2010 ja mä vasta löysin bloggerin viime kesänä...

    http://elsanblogitus.blogspot.com/

    VastaaPoista