keskiviikko 8. helmikuuta 2012

[119.] paljon ratsastusasiaa! :)

Kyllä taas on ollut sen verran kiireitä, että tuntuu ettei ehdi hetkeäkään levähtää, syödä kunnolla tai saati nukkua kunnon yöunia. Nyt 3 päivän edestä luvassa piiiiiiiiiiitkä postaus! Toivottavasti jaksatte lukea! =)

Sunnuntaina koitin tehdä teille postausta uudesta harjapakista + sisällöstä. Noh, akku loppui sitten 3 kuvan jälkeen vaikka piti olla puolet jäljellä.. En sitten viitsinyt vaihtaa pakkia ollenkaan, vaan teen sen sellaisena päivänä, että saan otettua teille samalla ne kuvat! =) Ratsastin sunnuntaina ilman satulaa ja ekaa kertaa mentiin ihan minimini ristikkoa ilman satulaa! Se oli siis tosi pieni ja otettiin vaan 2 laukanvaihtoa molempiin suuntiin sen avulla.

Maanantaina oli taas työpäivä, 6 ylös ja työmatka kesti ihanasti yli tunnin... Töiden jälkeen haettiin vielä äitille uusi rengas ja tallille pääsin lähtemään taas vasta johonkin 6 aikaan. Peksu oli ihan kamala laama ratsastaa! Se ei vaan yksinkertasesti liikkunut mihinkään! On kyllä hassua miten hevonen voi olla niin erilainen eripäivinä :D Kyllä taas oma jalka ja kannaukset pääsi töihin! Peksu oli kuitenkin tosi mukava ratsastaa, vaikka nyt hirveä tahmatassu olikin. Ei tehty mitään sen kummallisempaa kuin taivuteltiin. Laukoissa otettiin muutama hyppy pienelle ristikolle herätykseksi ja täytyy sanoa, että ensimmäinen ja viimeinen kerta kun hyppään koulusatulalla + koulujalustimilla!!! Kunnon estetreenistä on useampi kuukausi ja nää herran megaloikat ei ollu ollenkaan mun mieleen. Peksulla oli kyllä kivaa, ja niin kivaa että kerran se lähti esteen jälkeen hirveetä vauhtia ja heitti pukinkin! Multa lähti jalustin ja meinasin lentää, joten jouduin ohjaamaan Peksun aitaa päin että sain tilanteen hallintaan kun tää meinasi lähteä pois kentältä... Kylmäsin vielä puolisentuntia takajalkoja lumipusseilla ja hieroin kaulaa, lapoja, selkää ja Peksun lempparikohtaa eli etujalkojen sääriä ja vuohisia :D En edes halua muistaa monelta olin kotona...



Peksu maanantaina ennen ratsastusta :)


Tiistaina mun piti mennä jo 7 aamulla tallille, että olisin ehtinyt hyppäämään kunnolla valosalla. No en saanut itseäni ylös sängystä ja 10 aikaan heräilin ja lähdin sitten junalla Helsinkiin. Kampissahan on se Laurea Showroom eli sellaisessa yhdessä liiketilassa esitellään meidän koulua. Kaikki ammattikorkeakouluopiskelusta kiinnostuneet: tervetuloa sinne! :)) Siellä olin päivän tössä ja tallille menin joskus vähän viiden jälkeen. Hepat oli jo sisällä, en vaan tajua miksi koska oli ihan nätti ilma ja valoisaakin vielä... Noh, pistin Peksulle estesatulan, rintaremmimartingaalin + suojat joka jalkaan!

Peksu seison nätisti kentällä yksikseen sen aikaa kun nostelin esteitä ja muokkasin jumppasarjaa. Alla olevasta kuvasta näätte minkälaisia esteitä me mentiin. Ensin nostin vaan pidikkeen johonkin ja katoin, että "joo tää on ihan hyvä." Tajusin, että korkeutta oli joku reilu 90cm eli äkkiä ne pidikkeet alemmaksi :D En tunne mitään tarvetta täällä kerskua tai kertoa teille "valheita", joten mentiin vaan ihan n. 70cm esteitä: 3 pystyä, 1 okseri ja yksi pikkukavaletti. Ensimmäinen hyppy pystylle ei oikein onnistunut, toin Peksun liian lähelle ja puomi tippui :( No siitä sitten molemmat (tai siis Peksu) reipastuttiin ja ei tullutkaan enää yhtään pudotuksia! :) Hypyt oli kyllä sellasia, että vaikka metrin rata olisi mennyt tosta noin vaan ja mä pelkäsin aivan kauheasti :D Käännöksetkin onnistui hyvin ja samoin vaihdot ja Peksulla on mukava hypätä kun se on niin varma :)



Laadukas kuva, mutta eiköhän tästä jonkunlaisen käsityksen saa. Oikealla olevalla 
lila-keltaisella esteellä + takana olevalla raidallisella tehtiin alkuun kasikkoa 
molempiin suuntiin. Ja lopuksi tultiin pitkällä sivulla olevaa sarjaa, eli kuvassa
vasemmalla ensin puna-valko pysty - 2 laukkaa - pikku kavaletti - 1 laukka ja sitten okseri.



Ei hypätty ihan kamalan paljon, 4 kertaa 2 esteen kasikko ja 3 esteen sarja tultii 3 kertaa. Peksun mielestä se oli liian vähän, mutta mulle riitti oikein mainiosti :D Kulman jälkeen pitkällä sivulla oli se sarja ja loppuraveissa Peksu aina yritti nostaa laukan kulman jälkeen ja yritti ravillakin mennä sinne sarjalle. Ihan käsittämätöntä, että tää ei halais rauhassa ravailla lopuks vaan mieluummin hyppäisi oman mielensä mukaan :D Siinä sitten taisteltiikin, että miten nätisti hepan kuuluisi niitä loppuraveja ravailla...Puolen tunnin kylmäys, linimentti joka jalkaan ja arnicaa selkään! Meni taas myöhään ja tallilta lähdin 8 jälkeen.



Estetreenin jälkeen Peksu katseli mua uteliaana kun kirjoitin meidän vihkoon :)


Keskiviikkona oli koulupäivä ja tallille tulin 4 aikaan ja oli aika kova tuuli :/ Peksu oli vielä tarhassa ja kävin hakemassa sen sieltä sisälle. Herralla oli aivan kamala tilsa oikeassa takasessa, enkä saanut sitä pois. Jouduin hakkaamaan kaviokoululla pahimmat pois, että sain hokit esiin ja ne osumaan ennen tilsaa maahan. Tänään oli kouluratsastuksen vuoro ja kentällä oli yksi ratsukko hyppäämässä samaa sarjaa kuin mitä me mentiin eilen. Eli meillä oli käytössä toinen pitkä sivu (ALLA KUVA!). Mentiin n. pari metriä uran sisäpuoella mahdollisimman suoraan ja päissä aina täyskaarrot. Keskellä tehtiin välillä myös väistöjä. Mentiin tätä lähinnä käynnissä + ravissa ja välillä mentiin suoralla myös laukkaa.


Nopea paint-piirros siitä mitä tehtiin. Eli toisella pitkällä sivulla (kuvassa vasemmalla) ratsukko hyppäsi sarjaa ja me Peksun kanssa mentiin tossa oikealla puolella (merkattu punaisella).


Peksu oli aluksi ärsyttävän innokas ratsastaa. Korvat hörössä mentii pää taivaiss ympäri kenttää, herralla oli tainnut jäädä vähän eilinen estetreeni päälle. Ja kun pikku esteheppa-Peksu ei saanut hypätä vaikka toinen heppa sai niin P keksi sitten protestoida pukittamalla kesken meidän harjoitusravitreenien! :D Peksu  hyppäsi paikallaan aivan mahdottoman korkealle ja kaikki jalat ilmassa. Vähän oli pidätteet välillä kadoksissa, erityisesti loppuraveissa, vaikka mentiinkin lyhyessä muodossa. Laukoista kyllä isot plussat hepalle kun jaksoi keskittyä ja mennä upeasti hidasta laukka hyvässä tasaisessa muodossa! :)



Peksu tänään ratsastuksen jälkeen turpakarvat ihan huurussa! :D Tarkkaan kun 
katsoo niin P:n oikeasta sieraimesta tulee pikkuinen jääpuikko :D


Harmittaa, kun en ehdi kirjoitella teille joka päivä, vaan tulee tälläisiä pidempiä postauksia harvoin. Toivottavasti kuitenkin jaksatte näitä lukea ja koitan joka päivä jotain kuviakin otella (vaikkakin puhelimella) :)

Tykkään tästä blogin kirjoittamisesta paljon ja aivan ihanaa saada teiltä kivoja kommentteja ja huomata, että postauksia on luettu. Ja aivan huippu juttu, että toi uusi otsikko on teidän mieleen! :)

Mulla on kauheasti aina ohjelmaa, ja nytkin huomisen läksyt tekemättä, mutta silti koitan ehtiä! Joten älkäähän ihmiset turhaan valitelko, että on kiireistä kun välillä tuntuu että kaikesta valitetaan ihan turhaan :D Ja vielä loppuun sellainen juttu, että 20 asteen pakkasessa kestää ratsastaa aivan hyvin vaikka yli tunninkin. Ihan naurettavaa, että ihmiset jää kotiin tai ratsastaa 10min, kun on muka niin kylmä, kun oikealla pukeutumisella selviäisi aivan mainiosti. Me mennään -20 asti aika normi treeniä (pahimmilla pakkasilla ei kuitenkaan hypätä eikä muutenkaan mennä kauheaan hikeen asti tai paljon hengästyttävää), -25 asti kevyemmin ja paljon välikäyntejä ettei pääse heppa hengästymään. Ja reilu 25 pakkasilla pystyy vielä vallan hyvin tekemään kävelylenkkejä ilman satulaa tai sitten vaan reippaasti jalkaa toisen eteen ja taluttelulenkille! Hepoille tulee ihan turhia vapaapäivä ja jumeja kun saatetaan kunnon treenipäivänkin jälkeen pitää yhtäkkia vapaa. Eli kannustuksena kaikille: kunnolla vaatteita päälle ja mars tallille!  Ulkoilu ja erityisesti liikunta tekee aina hyvää, ruoka maistuu ja uni tulee varmasti! :) Kiitos, kun sain avautua :D

6 kommenttia:

  1. On tuo hevonen sitten niin kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläiset kommentit on juuri niin ihania. Kiitos niin mun kuin Peksunkin puolesta! :))

      Poista
  2. Enpäs viitti nyt sanoa8. helmikuuta 2012 klo 21.25

    Mä tunnen / tiedän sut mut enpäs nyt viitti kuitenkaan paljastaa kuka oon. Täytyy myöntää että oot kyllä aika hiton ahkera ja reipas ja kuitenkin kun tiedän minkälaista sun elämä muuten on. KEEP GOING eiköhän susta vielä joku päivä jotain tule :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no kiitoksia hieman kummallisesta(?) kommentista :D

      Poista
  3. Tuo sun hevonen on kyllä hirveen nätti, voi että! Ja oon ihan samaa mieltä tuon pakkasen suhteen, mitä itekki käyn kavereiden hevosia ratsastamassa niin kyllä pakkasmittari saa olla lähempänä -30 että jätetään hikitreenit/hengästyttävät treenit välistä ja mennään vaan kevyttä kävely/raviohjelmaa (täällä kun ei tuulellakaan ole väliä kun on käytössä maneesi!). Kun jaksaa vähän miettiä että mitä pistää päälle niin tarkenee helposti -20 pakkasella ratsastella 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kehuista meidän molempien puolesta! :) Ihanaa kyllä kuulla, että muutkin ei pienistä(heh) pakkasista pelästy ja hepat hoidetaan + ratsastetaan silti :)

      Poista