maanantai 13. helmikuuta 2012

[122.] Kouluvalmennus ja hitsin hyvä fiilis! :)

Tänään meillä oli Peksun kanssa kouluvalmennus omalla tallilla! :) Oli kyllä taas pitkästä aikaa mukava päästä jonkun valvovan silmän alle ratsastamaan ja kuulemaan mikä menee oikein ja mikä väärin. Perusratsastus meillä on Peksun kanssa ainakin omasta mielestäni kohdillaan, mutta eihän sitä omasta istunnasta oikein voi sanoa mitään tai siitä miltä meno muuten näyttää.

No kaikki ei alkanut ihan niin lupaavasti kuin toivoin... Eilen Peksulla oli "vapaa" eli käytiin kävelemässä maastossa reilu 20min.  No tänään sitten kentällä Peksu oli aika jännittyneen oloinen. Yhtäkkiä kesken alkukäyntien herra päättää säikähtää jotain ja vetäistä aivan mahdottoman pukin. Multa lähti toinen jalustin ja roikuin puoliksi kaulalla kun eihän mulla edes ohjia ollu kädessä...

Siitä selvittiin, mutta Peksu oli muuten vähän kummallisen säpäkkä. Välillä kesken valmennuksen Peksu veti ihme pomppuja ja valmentaja vain käski jatkaa rauhassa eteenpäin ratsastamista :)

Työskenneltiin koko ajan vajaalla puolella kentällä. Aloitettiin ravissa taivuttelemaan tekemällä erikokoisia voltteja. Peksu oli aika karmaiseva alkuun ja kyllä täytyy myöntää että muakin jännitti! :D Valmentaja sanoi kuitenkin, että ei haittaa vaikka pää huiteleekin välillä missä sattuu, mutta koitetaan saada se heppa muuten toimimaan oikein!



Orassilla merkitty harjoitusravi, sinisellä käynti



Volteilla taiteilun jälkeen siirryttiin harjoitusraviin (kuva yllä!) ja alettiin tekemään myös käynnissä väistöjä. Ensimmäinen väistö meni ihan päin puuta! :D Mulla oli avut aivan hukassa ja Peksu vielä enemmän sen suhteen, että mitä oikein halusin siltä. Jo toisella kerralla homma alkoi toimia huomattavasti paremmin! Mulla vain on edelleen se sama virhe kun mitä tunneilla on sanottu vuosia sitten, en osaa antaa löysää sisäohjalla ja hevonen liikkuu siksi vinossa ja kaiken lisäksi "menen" itse istunnallani toiseen suuntaan kuin hevonen..



Oranssilla merkitty harjoitusravi (voltti + suoralla avotaivutus) suoraan avotaivutuksesta laukannosto ja laukkaa (merkitty vihreällä) ja ennen volttia takaisin harjoitusraviin. Tätä tehtiin molempiim suuntiin!


Sitten siirryttiin seuraavanlaiseen tehtävään, jonka näette yllä. Tehtiin tuota siis molempiin suuntiin. Harjoitusravissa voltti ja voltin jälkeen avotaivutusta ja juuri ennen kulmaa suoristamatta suoraan avosta laukannosto. Sitten laukattiin reilu puolikierrosta ja taas ennen volttia raviin. Laukassa + nostoissa nojasin vähän liikaa eteen ja laukassa ei tahtonut peppu pysyä penkissä. Kun istunta korjattiin oikeaksi ja sain sen pepun sinne penkkiin tuli ihan hassu olo, kun istunta tuntui niin väärältä! No mutta oikein se kuitenkin oli :D Laukoissa Peksu oli hyvä eikä riehunut pään kanssa, mutta mun pitäisi ratsastaa enemmän eteen. Avot meni ihan hyvin vaikka pää huiteli välillä missä sattui, taas kerran... Viimeisillä kerroilla kun valmentaja pyysi hieman "leikkimään" sisäohjan kanssa, niin kappas Peksuhan rentoutui ja pää laski! :)

Loppuun tehtiin vielä aivan kamalaa harjoitusta. Eli eteen-alas tyyppisesti ympyrällä valmentajan ympärillä taivuttelua sisälle ja ulos. Mun järkeen ei vain mennyt, että hevosta voi ratsastaa ihan ulko ohjalla + pohkeella ja sisäohja voi olla aika löysänä. Virheenä mulla oli se, että kädet ei pysyneet samalla kohdalla, vaan joko oikea tai vasen oli aina edenpänä.

Ehdottomasti jäi hyvä fiilis tunnista ja tästä ei voi olla kuin suunta paremmaksi :) Peksu on kuitenkin tosi vaikea ratsastaa, kun se tykkää leikkiä sillä päällään eikä haluaisi mennä tasaisena. Eli pienistäkin pätkistä ja varsinkin niistä kehuista tulee todella hyvä mieli :) Ja kyllä hymyilytti sen valmennuksen jälkeen. Jes, hyvä me! :)



Esimerkiksi tässä kesällä otetussa kuvassa näkyy aika hyvin tuo mun virhe käsien kanssa. 
Eli kädet ei ole samassa kohdassa ja nyrkit ei ole pystyssä ja ranteet suorina, 
joka aiheuttaa sen, että mun kädestä tulee kova. Tänään yritin oikein panostaa katseeseen, 
kun sitä olen yksikseni treenaillut! :) Eipä muuten tullut kertaakaan moitteita siitä, 
että katse olisi jossain muualla kuin pitäisi!



Hui tulipas pitkä sepustus! Mutta ainakin viikonloppuna luvassa kuvia, kun meillä on lauantaina ne este -ja sunnuntaina koulukisat! :)

4 kommenttia:

  1. Tosi kivan oloinen blogi, aloin lukijaksesi! :) ja bongasin muuten kisakalenteristasi, että olette menossa Jokeran estekisoihin nyt lauantaina 18. päivä - itse suunnittelen (ehkä) sinne myös kuvausreissua, joten ajattelin kysäistä, että oletko käynyt siellä ennen ja tiedätkö siis, onko maneesi miten valoisa?
    Käy kurkkaamassa myös valokuvausblogiani, jos kiinnostaa :)

    http://noonankuvat.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran olin kuvaamassa kaveriani, kun hän hyppäsi ja itse ainakin onnistuin kuvaamaan järkkärilläni http://emmik.kuvat.fi/kuvat/Sarille/. Oli kyllä aurinkoinen päivä! Kuvaus tapahtuu parvelta ja tässä esimerkkivideo kaveristani ja hänene hevosestaan Raken maneesista http://www.youtube.com/watch?v=2gREKwWGezU Siitä voiy saada hieman käsitystä! Ja käyn ehdottomasti katsomassa blogisi! :)

      Poista
  2. Kiitos paljon näistä esimerkkikuvista ja -videosta, oli kyllä paljon apua! :) Valitettavasti en kuitenkaan tällä kertaa päässytkään kuvaamaan, mutta toivottavasti ensi kerralla sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan "hyvä" ettet tullut, koska peruutuksia oli paljon ja osallistujia oli todella vähän!

      Poista