tiistai 21. helmikuuta 2012

[127.] Kisaviikonloppu; sunnuntain koulu

Sunnuntaina oli sitten vuorossa seurakoulukilpailut. Jännitti irmuisesti lähteä sinne, koska tallilta ei lähtenyt muita. Jouduimme siis matkaamaan tallille ihan kahdestaan. Mielessä oli myös Peksun lauantainen pukittelu-keulinta-hyppely -show ja veryttely muiden hevosten seassa jännitti.

Lähdettiin matkaan ja Peksu sai päälleen fullneck sadeloimen, koska ilma oli ihan kamala! Tuuli ja tuli lunta :( Minulla oli päällä uudet valkoiset kokopaikkaiset ratsastushousut, pitkähihainen, fleecetakki, fleecevuorellinen takki ja toppatakki sekä toppahousut! En säätänyt jalustimia ja reilu puolen tunnin matka oli tuskallinen, koska jalkani eivät ylettyneet kunnolla jalustimille. Matka meni todella hyvin, mitä nyt Peksu vähän löntysteli ja koitin saada sitä kävelemään reippaammin :)






Kisapaikalla Tomi jo odottelikin meitä. Itse vähän vähensin vaatteita ja kävin maksamassa. Peruutuksia oli tullut niin paljon, että saatiin lupa mennä heti maneesiin verkkaamaan. Alunperin mulla oli tarkoitus käydä siellä lumisella kentällä alkuun ravailemassa, mutta suunnitelmiin tuli muutos. Aluksi maneesissa taisi olla verkkaamassa 2 ratsukkoa. Ja suureksi yllätykseksi Peksu käyttäytyi aivan upeasti! :) Pyöreät NOLLA pukkia / sekoilukohtausta ja Peksu keskittyi tasan siihen mitä siltä pyysin. Pahimmillaan meidän lisäksi taisi olla ainakin 4 ratsukkoa.



Hmm, toi käsi? :o


Mulla oli todella hyvä fiilis ratsastaa siellä verkassa Peksua! :) Äiti ja Tomi olivat katsomasa ja niillekkin sanoin monta kertaa, että onpas Peksu tänään kiva ja käyttäytyy hienosti verrattuna eiliseen! Aloitin melkeen heti menemään harjoitusravissa, tehtiin pieniä voltteja ja siirtymisiä / pysähdyksiä. Laukoissakin Peksu oli tosi kivan rento, ja kummallista kyllä ei luiminut yhtään tai sekoillut muutenkaan. Eikä herraa tänään haitannut vaikka muut kaahasivat takaa ohi :) Tämä saa normaalisti aikaan kauhean kohtauksen...






Stressasin liikaa niistä uusista housuista, enkä kyllä päässyt istumaan kunnolla niiden kanssa :( Jouduin lyhentämään jalustimiakin puoli reikää, koska en vain päässyt istumaan tarpeeksi syvälle satulaan ja jalat eivät pysyneet jalustimissa. Kerrankin kyllä näytettiin siistille koulukisoissa, vaikka tuo kypärä onkin kamala! Peksulla päässä nuo uudet suitset kaksoisturpiksella, ja hitsit kyllä se näyttää kouluhevoselle enemmän kuin niissä meksikolaisissa!






Verkkailun jälkeen tuli meidän vuoro ja lähdettiin radalle, joka on siis maneesin toisessa päässä (kouluaidat näkyy hyvin kahdessa ylemmässä kuvassa). Rento fiilis katosi taivaan tuuliin ja Peksu kyyläili tuomaripäätyä, peiliä ja seinäpaneeleissa oli myös vähän jännää lunta... Rata meni kutakuinkin kuitenkin hyvin, vaikka olikin meidän huonoin suoritus ikinä. Omasta mielestäni oltaisiin kyllä ansaittu hieman paremmat prosentit kuin 55,3 tulos 6/11. Oltiin kyllä sijoittuneina, mutta juuri ne viimeiset ratsukot menivät sitten meidän ohi.



Tyylikästä, mutta eipä tullut kylmä!



Peksu oli väsynyt ja se nuokkui silmät kiinni pihalla loimet päällä :D Itse kävin katsomassa pari rataa ja kun tulin takaisin niin herra oli sen verran unessa, että ihan säikähti kun tulin takaisin. No sitten taas toppakamat päälle ja kotimatka alkoi. Sää oli huonontunut paljon ja jouduttiin noin puolet matkasta kävelemään aukealla tien vieressä suoraan vastatuuleen. Tihku pisteli kasvoja ja jouduin painamaan pään alas, enkä pystynyt katsomaan eteen. Peksulle oli pakko antaa ihan pitkä ohja ja turvallisesti päästiin suoran päähän vaikken pahemmin heppaa ohjaillut. Molemmat oltiin ihan "unessa", kun tultiin tien ylitys kohtaan, mutta siitä sitten matka helpottui kun päästiin metsän suojaan :)

Vaikkei meidän tulos mikään kummoinen ollutkaan, niin olen todella tyytyväinen hevoseeni, joka todisti osaavansa käyttäytyä oikein esimerkillisesti kisapaikalla :) Ja herra kuljetti myös ratsastan turvallisesti takaisin tallille! Kyllä mä tykkään tosta hepasta

Ja hei! Olipas ihana ylläri kun tulin koneelle, elisen postauksen on lukenut 17! :))

1 kommentti: