torstai 8. joulukuuta 2011

[99.] karvat sai kyytiä!

Tänään oli taas vuorossa klippaus! Kuvat otettu puhelimella...

Edellisestä klippauksesta, joka tapahtui lokakuussa, on aikaa 7 viikkoa. Tässä linkki vanhaan postaukseen! Nyt päätin taas klipata, koska rajaa ei enää näkynyt kunnolla. Peksulla alkaa olla myös jalat paremmassa kunnossa kun turvotus on laskenut. Lumentulon myötä päästään myös treenaamaan enemmän ja se tietää hikoilua!


Tästä kuvasta näkyy miten klippauksen raja on kadonnut!


Tänään mulla oli lyhyempi koulupäivä, ja pääsin siinä 11 aikaan. Menin siitä sitten tallille ja aloitin klippaamaan kun vielä rauhassa ehti. Alkuun Peksu oli mulla ihan vapaana käytävällä. Aloittelin kaulasta ja kun se oli klipattu hain Peksulle heinät eteen ja jatkoin klippaamisa muualta kun se ei haitannut mun työskentelyä. Siinä vaiheessa kun tallilla alkoi lapata porukkaa piti laittaa narut edestä kiinni, ettei vaan tulisi hepalla mieleen lähteä menemään jos ovi aukeaa :D


Ei näytä niin kovin tehokkaalle...


Päivän operaatio oli kyllä huomattavasti tuskallisempi kuin viimeksi...! Karvaa oli tullut niin pirusti lisää ja vaikkei se ollut pitkää niin sitäkin paksumpaa. Nyt ymmärrän miksi hevonen kannattaisi klipata oikealla klipperillä. Aikaa meni yli 2 tuntia ja silti en ollut tyytyväinen lopputulokseen :( Täytyy katsoa jos joku päivä jaksaisi siistiä noita rajoja lisää.

Mahan alla ja takajaloissa oli aivan mahdottoman tiheästi karvaa! Ei mitkään 
huippusiistit rajat, mutta ainakin on käytännöllinen ja se on tärkeintä.


Klippauksen jälkeen harjasin Peksun huolellisesti ja käytiin hetki kentällä pyörimässä. Satoi aivan sikana lunta ja Peksulle tuli joka jalkaan reilu 15cm tilsat! En uskaltanut viedä sitä talliin, kun pelkäsin että kaatuu. Oli siinä sitten kiva ihan märkänä pihalla lumisateessa yrittää saada kaviokoukulla tilsoja irti. Tallinpitäjä tuli onneksi vähän ajan päästä jeesaamaan ja kunnon lekalla sai tilsat irti. Sitten uskalsin taluttaa Peksun talliin turvallisesti omaan karsinaan :)

ps! Tammikuun 7 päivä lauantaina olisi taas lähitallilla kisat. Nämä ovat harjotuskilpailut, mutta oman seuran järjestämät kuitenkin. Viimeksi hypättiin 50cm, mutta taitaa olla jo vähän nähty meidän kohdalla. Joten jotain koululuokkaa voisi käydä kokeilemassa, kun saa mennä juuri sen minkä itse haluaa! :)

VIELÄ ON MAHDOLLISUUS EHDOTTAA AIHETTA 100. POSTAUKSEN  KUNNIAKSI!

3 kommenttia:

  1. sun ja peksun 'tarina' sadanneksi postaukseksi? :)

    VastaaPoista
  2. Peksu vaihtaa kivasti väriä klippauksessa :) Lassekin pääsee alkuviikosta karvoistaan eroon!

    VastaaPoista
  3. kata - kiitos ehdotuksesta! :)

    Anniina - joo, on tuo aika hauskan näköistä. Laitappa sitten kuvia minkälainen klippaus Lasselle tuli =)

    VastaaPoista