keskiviikko 18. tammikuuta 2012

[108.] pitkästä aikaa koulusatulalla!

Mun huone on upeassa kunnossa ja enempää en edes teille uskalla paljastaa kuin tuon kuvan verran! :D Eilen olin reilu 12h töissä + matkat päälle ja illalla vielä jouduin tekemään koulujuttuja kun muu tiimi ei taas vaiheeksi ollut tehnyt... Vuokraaja kävi sentään ratsastamassa Peksulla!



 Siistiä! Ja tässä ei näy todellakaan koko huone, saatika mun vaatekaappi :D



Tänään myöhästyin koulusta kun olin vahingossa sammuttanut kellon. Päivä tuntui tooooooosi pitkälle 9-15.30 ja aattelin, että tallille on taas kiva mennä. No jäinpäs sitten autolla kiinni tallin parkkiksella ja taistelujen jälkeen sain sen kyllä itse sieltä pois, mutta ajoin sen jälkeen tallin oven lähelle auton ja varmasti täst edes parkkeeraan siihen ennen kuin parkkis aurataan kunnolla! :D

Harjasin Peksun ennen ratsastusta hyvin ja selvitin harjan + hännänkin. Ollaan nyt menty varmaan pari viikkoa estesatulalla, koska ollaan käyty pellolla niin paljon ja Peksu on muutenkin ollut vähän energinen. Estesatulassa on vaan niin paljon helpompi istua ja pysyä kyydissä jos Peksu pelleilee! Meillä on 2 satulatelinettä päällekkäin, ja koulusatula on ollut nyt ylhäällä. Tänään kuitenkin kaivoin sen sieltä huopien ja loimien alta taas alapaikalle ja käyttöön!

Ratsastin kentällä reilu 50min ja Peksu oli suoraan sanottuna ihan  k a m a l a ! Itse en ole käynyt selässä kunnolla kahteen päivään ja kyllä taas huomaa! Maanantaina käytiin siis ilman satulaa reilu puoli tuntia tiellä kävelemässä ja otettiin pienet ravi -ja laukkapätkätkin.

Alkukäyntien jälkeen kun aloin keräilemään rauhassa ohjia niin Peksu vetäisi ne monta kertaa takaisin, painoi päänsä alas ja halusi jatkaa pitkin ohjin tallustelua. Siinä vaiheessa tiesin jo, ettei ratsastuksesta tule meille kummallekkaan helppo. Peksu oli löysäily päällä ja mä jo valmiiks pahalla tuulella, eli siitä ei voinut seurata mitään hyvää...

Peksu oli ihan jäykkä ja erityisesti oikealle asettaminen/taivuttaminen oli ison työn takana. Tehtiin aika perusjuttuja ja mentiin paljon harjoitusravia. Hiljalleen se alkoi sujua ja välikäyntien jälkeen otettiin laukkaa. Aluksi laukka sujui tosi upeasti, mutta sitten alkoi tulla ongelmia asettamisen kanssa. Peksulle pienikin asetus tarkoitti sitä, että pitää käntyä... Voi herran jumala niitä meiän laukkaympyröitä suomeksi neliöitä...?

Sain Peksun toimimaan hyvin uralla tai ymypyrällä, mutta kun piti alkaa esim suoristaa ympyrän + kulman jälkeen pää alkoi herralla heilua, ei malttanut ravata kunnolla ja pidäte tarkoitti Peksun mielestä että kovempaa ja pää ylös!

Kun herra edes suunnilleen kierroksen meni kunnolla harjoitusravissa aloin keventelemään ja annoin pidempää ohjaa. Nyt kun Peksu sai oikeasti venyttää kaulaa oli se rennompi, mutta taas lähes kuuro pidätteille. Sain Peksun kuitenkin taipumaan paremmin ja kuuntelemaan pohkeita, joten ravattiin sitten reippaammin ja 50minuutin taistelujen jälkeen lopetettiin tyytyväisenä!

Loppuksi mentiin vielä tielle kävelemään vajaa 15minuutin loppukäynnit ja tallissa kylmäsin takajalkoja reilu puolituntia /jalka lumipusseilla :)

Nyt sitten olisi vielä huone siivottavana! Huomenna koulua 9-15.30 ja neljältä vielä yksi kokous. Ensi kuussa Helsingin Kampissa on Laurean esittelytapahtuma 3 päivänä ja olen lupautunut menemään sinne esittelemään meidän koulua! :) Kokous kuulemma kestää pitkään, mutta ilmoitin jo lähteväni 5 jälkeen. Täytyyhän se hevonen mennä hoitamaan kun on sellaisen hankkinut! :)  Sitten illalla pitäisi vielä tehdä lomille tulevalle inttipojalle kakku!






Ainin ja Peksun kengitys siirtyin tältä päivältä perjantaille, joten se on mulle hyvä syy jättää koulu väliin :) Viikonlopun olen luvannut pyhittää poikaystävälle, mutta katsotaan ehdinkö teille kuitenkin jotain postailla! Joulunaikaan otettuja kuvia löytyisi vaikka millä mitalla, ja meillä on uusi pieni + karvainen perheenjäsenkin! Tietty kakun lopputulos pitää raportoida tänne! :D

Tällä kertaa vähän erilainen postaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti