keskiviikko 25. tammikuuta 2012

[113.] Kaikkea kivaa Peksulle! :)

Kollaasin kaikki tavarat ovat oikeasti ostoslistalla! Rahan löytyminen on vaan se toinen puoli...





Suitset tarvikkeineen : Peksulla on aina ollut käytössä meksikolaiset suitset ja nyt haluaisin ostaa toiset suitset jotka olisivat enemmän kouluratsastustyyliset ja kapeat! Ja sitten voisin ostaa meksikolaisiin jonkun vähän vahvemman kuolaimen esteille, kun nyt käytössä nivel. Ja ehdottomasti suitsiin timanttiotsapanta, mutta voisi olla kapeampi kuin kuvassa (on sama kuin nykyinen otsapanta). Mielestäni Peksulle vaan sopii timantit! :D Ja parhaat ohjat on kumikangasohjat stoppareilla!



Söpöt timantit, eikö? ;) 


Fullneck saderatsastusloimi : tämä olisi kätevä niin kotona kuin kisapaikoillakin!

Villaratsastusloimi : meiltä ei löydy kuin yksi fleeceratsastusloimi, joka on vielä kaikenlisäksi ruman värinen :D

Back on track selänlämmitin : olen kuullut näistä paljon hyvää ja vanhemmalle hepalle olisi varmasti mukava :) Ja selkäkipujen takia ollaan käyty kiropraktikolla (hinta n. 100€/kerta, kallista!!) ja käytetty Arnikaa, mutta tämä siis vielä puuttuu!

Kouluhuopa : Äiti on jo kauan sitten lupautunut ostamaan Peksulle kunnollisen ja jämäkän kouluhuovan. En vain ole löytänyt vielä mieleistä!


Ja sitten ratsastusasioihin... Kevyesti ollaan nyt menty kun oon ollut kipeänä.

Perjantaina Peksulla oli kengitys. Viimeksi ei laitettu ollenkaan tilsakumeja, mutta tälläkertaa laitettiin eteen. Etukengät ovat alkaneet pysymään paremmin putsien ansiosta, mutta takakengät löystyvät helposti. Kaikkiin kenkiin vaihdettiin kärkihokit! Peksu seisoi todella nätisti koko kengityksen ajan ja sai ihan kauheasti kehuja kengittäjältä :) Peksuhan on kiinni käytävällä vain kengityksissä eikä ikinä hoitotilanteissa, koska pelkään vetopaniikkia :/ 

Käytiin vielä kentällä kevyesti menemässä kaikki askellajit läpi ja testailemassa uusia tilsakumeja!

Lauantaina oli spurttailupäivä pellolla ja mukana oli kaveri heppansa kanssa. Lunta oli paljon ja meillä oli todella hauskaa! :) Peksu ei oikein ravissa jaksanut tehdä mitään, mutta kun askellaji vaihtui laukkaan niin kummasti alkoi löytyä intoa. Nyt uskalsin antaa Peksun mennä niin kovaa kuin itse halusi ja hyvin jäi kaverin heppa tälle ex-laukkailijalle kakkoseksi, tultiin takaa ja ohi ulkokaarteesta! :D

Sunnuntaina menin vasta puoli 7 aikaan tallille ja mentiin kentällä peruskoulujuttuja. Peksu oli ihan kiva ratsastaa, mutta en tajua miten se on niin jäykkä ja varsinkin oikeaan kierrokseen!! Tehtiin siis paljon taivuttelevia juttuja ravissa ja koitin saada Peksun mahdollisimman rennoksi ja taipuisaksi. Lopuksi olin todella tyytyväinen Peksuun. Tallissa heitin vielä iltaruuat kaikille hepoille ja pistin tallin kiinni (:

Maanantaina kävin taas myöhään tallilla kun oli ollut töissä. Otin koiran mukaan juoksentelemaan kun se nykyään osaa olla hyppimättä hevosta päin mun ollessa selässä... Mentiin sisäloimi päällä kentälle ilman satulaa, kevyesti pitkässä ja rennossa muodossa ravailemaan + laukkailemaan. Peksu oli huomatavasti taipuisampi verrattaessa sunnuntaihin!

Tiistaina oli oma olo ihan kamala, joten mentiin puolituntia kentällä ilman satulaa. Vähän otettiin ravia ja taas taivuteltiin paljon!

Sitten kun taas itse paranen niin saatte kyllä yksityiskohtaisempia ratsastuspostauksia ja kuvia harjoituksista! (: Ratsastuskuvia mulla ei ole oikein mahdollista saada, koska ei ole ketään kuvaajaa :/ Tämän viikon sunnuntaina voi kuitenkin olla, että Tomi tulee kuvaamaan! (:

Tänään en mennyt kouluun ja on vuokraajan pävä käydä tallilla, mutta ajattelin mennä katsomaan ja ehkä pitämään vähän tuntia. :)

3 kommenttia:

  1. Mistä tuollaisen fullneck-ratsastusloimen saa? Mäki haluun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Galopp ainakin myy noita :)

      Poista
    2. Kyseinen loimi on juuriki Galoppin nettikaupasta! Tuossa vaan ei ole niitä reikiä jalustimille :(

      Poista