perjantai 27. tammikuuta 2012

[116.] Kuolainpohdintaa

 Itse olen lomalla, mutta tässä teille ajoitettu postaus! :)

Kuten otsikko kertookin, niin olen pohtinut Peksulle uuden kuolaimen hankintaa. Tai no "pakkohan" se on, koska olen ostamassa toisia suitsia. Eli sitten olisi omat esteille ja kouluun.

Meillähän on tällä hetkellä, ja aina ollut, käytössä ihan se tavallinen nivelkuolain niin esteillä kuin koulussakin. Peksu on aika herkkäsuinen, mutta laukoissa ja esteillä kuumuva. Herra rakastaa hyppäämistä ja tasan hyppää miten päin vaan. Mulla vaan ei esteillä pahemmin ole "vaikutusvaltaa" tähän hevoseen. Kun Peksu tietää mikä este mennään seuraavaksi, niin sehän tasan menee mistä itse näkee parhaimmaksi mennä ja millä vauhdilla. Eli mun pidätteet ei tunnu missään ja kääntyminen tuppaa olemaan hankalaa :D

Olen pohtinut 3 eri kuolainta, jotka kaikki ovat myös sallittuja koulukilpailuissa.. Eli näitä kannattaisi silloin kokeilla myös ihan sileällä ratsastukseen.
Fullcheek -kuolain


Fullcheek on pohtimistani kuolaimista kaikista kovin. Tämä auttaisi erityisesti käännöksissä, ja sopisi siis esteille!
 D-rengaskuolain


D-rengaskuolain olisi hieman kovempi kuin alla oleva vaihtoehto, mutta kuitenkin voisi sopia herkkäsuiselle. Kuvasta poiketen, ostaisin nivelletyn, enkä kolmipalaa.
Oliivikuolain


Oliivikuolain on lähes tavallista pyöreärenkaallista nivelkuoltainta vastaava, mutta ei nipistele hevosen suupieliä.

Loppupeleissä oliivikuolaimen ja nykyisen nivelkuolaimen välillä eroa ei kamalasti ole, mutta kun pärjätään nytkin ihan hyvin tuolla nivelellä niin miksi sitä toisaalta lähtisi vaihtamaan? Ihan uteliaisuudesta haluaisin kuitenkin ostaa uuden kuolaimen ja testata sitä! :D Näissä kaikissa olisi vielä se hyvä puoli, että ovat sallittuja sielä koulukisoissakin.



Hackamore  


Noista kolmesta ylemmästä olisi siis tarkoitus lähteä kokeilemaan sopivaa. Mutta haluaisin myös ehdottomasti päästä testaamaan Peksun ratsastamista hackamorella tai ihan kuolaimettomilla suitsilla! Entinen omistaja on ainakin joskus ratsastanut hackamorella ja aikoinaan Peksulla on myös kisattu niin esteitä kuin kenttääkin hackamorella!

Pistäkääs lukijat kommenttia tulemaan, mitä kuolaimia teillä on käytössä, missä tilanteissa ja millaisilla hevosilla. Ja saa auttaa mua tän pulman kanssa! :)

Kaikkien kuolainkuvien © Hööks ! Pahoittelen tyhjää tilaa, kuvissa oli paljon valkoista...

Ja nyt siis viikonloppuna postaustauko!

5 kommenttia:

  1. Mulla oli sama ongelma mun entisen vuokriksen kanssa et etenkin maastossa se lähti just niin kovaa kun halusi :D sitten koklasin noita d-kolmipaloja ja ne toimi yllättävän hyvin! Toimi pientkin pidätteet melko hyvin (: heppa oli arabiristeytys ja kenttää niin se oli kans vähän tuommoinen et 'minä tiedän parhaiten'... raivostuttava joskus mut noi d kolmipalat oli kyl positiivinen kokemus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sun kokemuksesta :) Varmaan meilläkin sit lähtee testiin toi D-rengas!

      Poista
  2. Ääni hackamoreille ja kuolaimettomille ;)) Lassen kans käytetään noita jos jotain päähän jaksan laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallikaverilta oonkin jo pyytänyt lainaan hackamoren. Testataan sillä ja jos homma toimii niin ostetaan oma :)

      Poista
  3. Omallani käytössä oli alussa perusnivelet. Sen jälkeen hommasin Fullcheeck-kuolaimet kiparirullilla ja ne tuntu tosi hyviltä. Ainut vaan ettei niitä koulutunneilla kehdannut paljoa käyttää. Siirryin sitten välillä nivel 3-palasiin ja ne on olluna HUONOIN ostos IKINÄ! Ei vaan toimi mun pollella.... Sen vuoksi siirryin perus oliivikuolaimiin ja niillä on menty about vuosi nytten ja tuntuu tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista